Byggahus.se

Kostnad för byte av dörr (Ytterdörr)

 1. F
  Medlem Nivå 3
  Hej alla,

  Jag tänkte leja ut dörrbytet och ville kolla här innan vad priset kan tänkas bli, jag säger nu inte att NI ska ge mig ett pris men det finns en ganska stor samling här som har koll. Jag har tidigare använt mig av offerta.nu när jag skulle göra en köksrenovering och den föll bra ut (tror jag) så jag skulle kunna tänka mig att använda den igen men vill bara kolla lite innan.

  Men vad skulle ni säga att kostnaden för att byta dörr är? Jag vet inte vad man behöver veta men detta är lite vad jag kommer på
  1. Jag har redan dörren hemma
  2. Jag kommer står för bortfosling av gammal dörr
  3. Hanverkaren kommer behöva isolering/list som sitter kring dörren

  Några förslag? Mellan tummen & pekfingret
   
 2. thomas33
  Renoverare · Nivå 15
  Borde max ta 2 timmar om nu gamla dörren är lika stor som nya, samt att det inte blir en massa annat som måste fixas runtomkring. Så säg 1000 till 1500 Kr o ROT-avdrag på det.
   
 3. M
  Medlem Nivå 1
  Snarare runt 2.500 för arbete och 1.500 för övrigt (ink. moms).
  (Foder, smyg, tröskelplåt, karmskruv, dyckert, gas, drev, sågblad, bleckskruv, bil, restid, arbetstid, soc, skatt.)
   
 4. F
  Medlem Nivå 3
  Tackar för alla svar men MrDip du menar att 4000:- är ett OK pris för att byta en dörr som finns på plats? Sen att sen ROT kommer på 2500:- vilket ger en totalsumma på 2750:- även det tycker jag är mycket. Jag själv kan tycka att 1500:- är ett OK pris för jobbet. Det är ett pris på 3000:- innan ROT.

  Jag fattar inte varför man räknar med bil och restid.
  Att man måste ta sig till jobbet ser jag som en självklarhet men varför ska jag betala den? Det är ju inte så att jag får ersättning för att åka till jobbet. Samma sak Bil "ja men ta cykeln då så då kan du dra av ett par 100:lappar på offerten!"

  Varför jag reagerar på den posten är för jag tycker inte jag som kund ska stå för den kostnaden då det är upp till hantverkaren att ta sig till platsen för jobbet. Hur han gör det är en annan sak.
   
  Redigerat 26 okt 2011 15:01
 5. Stefan N
  Verktygstokig · Nivå 20
  Att räkna med bil och restid är en självklarhet. Varför ska firman bjuda på den kostnaden? Och jag tror att MrDips pris ligger nog ganska nära sanningen, ingen kommer att ta jobbet för 1000:- om det inte är ett svartjobb.
   
 6. F
  Medlem Nivå 3
  Jag säger inte att någon ska bjuda på det, jag tycker bara att det är en "puckad" post! Jag tror inte du förstår hur jag tänker, jag fattar inte varför JAG ska betala för att han ska åka till mig och jobba, jag betalar ju för jobbet inte för att han ska ta sig till mig... kan jag säga, "Du kan ta tåget men se till att åka i tid så du hinner" nog för att jag inte skulle få den hantverkaren att göra jobbet men det är en annan sak sen tror jag att den frågan kommer aldrig någon hantverkare förstå för den är så inrutad

  Man förutsätter väl att personen som tar sig an jobbet tar sig till platsen där jobbet ska göras och varför ska jag då betala för att han tar sig dit. Det är det som jag tycker är lustigt.Det är ju som att ha en anställning och den fakturera arbetsgivare sitt busskort etc. för att jag ska komma och jobba. Jag skulle kunna dra så många exempel så man blir trött men som jag skrev ovan, ingen kommer hajja bara för det vart så men jag tycker att det är en korkad post... ta med den i offerten men man behöver inte speca "Restid" och "bil" för vem vill betala för någon ska åka till arbetet... ingen annan får ju den ersättningen eller?
   
 7. F
  Medlem Nivå 3
  Jag kommer inte betala 2500:- eller mer... då gör jag ett försök själv. Får försöka med hjälp av böcker och Internet.
  Det kommer ta längre tid, kanske kommer bli fel jag får fixa till men det får jag ta då jag tycker att det är liite för mycket pengar för att komma sätta dit sen åka.

  Men det är ju vad jag tycker och tack för alla svar, det är kul att se och få andra infallsvinklar. :)
   
 8. Stefan N
  Verktygstokig · Nivå 20
  Då får du nog ta med huset till firman så slipper du betala för resan. :D
  Att byta själv är inte jättesvårt, det var nåt inlägg häromdan som förklarade det hela ganska bra. Kolla efter det.
  Ta hjälp en polare bara för det är lite byngligt att hålla på själv med dörrbladet.
   
 9. F
  Medlem Nivå 3
  Ja det blir nog så :-D
  Jo jag har haft en fråga innan om det och det fanns en fil samt det finns lite förteckningar över det... jag får väl lära mig helt enkelt *skratt*
   
 10. M
  Medlem · Nivå 8
  Att en hantverkare som förmodligen ska ut till ett flertal kunder under dagen behöver ta betalt för den kostnaden (tid+mil) går inte riktigt att jämföra med en person som enbart åker till och från arbetsplatsen. Det är ganska mycket arbetstid på ett år som hantverkaren inte skulle få betalt för annars, och ganska stora utlägg (bensin och allt annat som ingår i milersättningen).

  Lycka till med fixandet i alla fall! Med lite "pluggande" om hur man gör i förväg och hjälp av någon kompis så borde det funka fint!
   
 11. J
  Medlem Nivå 5
  Som hantverkare förväntas jag ha med mig verktyg jag behöver för jobbet. Ska också ha en möjlighet att ta med mig material och hämta ev mer. Till detta behöver jag en bil som jag normalt inte hade skaffat. Men står kunden för allt i verktygsväg och material och är beredd att lämna sitt jobb för att serva mig så cyklar jag gärna.

  Vissa kunder hänger upp sig på rena skitsaker, men är själva högst intresserade av att dra av sina kostnader resor med mera för att kunna ta sig till sitt jobb...

  Vill man inte betala för arbete så får man göra det själv, det finns en stor benägenhet att inte värdera sin egen tid. Har haft grannar och vänner som bittert ångrat att de inte tog hjälp, boken överenstämmer inte alltid med verkligheten....
   
 12. F
  Medlem Nivå 3
  *hmmm*
  Visste man inte att man behövde de sakerna innan man vart hantverkare?

  Att man behöver vissa saker för att utföra vissa jobb? Det är ju hantverkarens jobb att kunna göra det, det ska inte den som anlitar bli debiterad för. Om du som hantverkare måste hämta mer eller transportera grejer så är det din ensak, det ska inte jag som kund bli lastad för.

  Att jag drar av mina resor är något mellan mig och skattmasen och det är säkert samma för dig. Jag har dock inte debiterat någon annan dessa "resor". Sen kanske det är skitsaker, ja det är möjligt att det är men jag tycker att det är en intressant och puckad post som jag får betala, jag tycker att det borde ingå. Jag är med på om det handlar om special saker så som olika verktyg som är avsedda för en specifik sak, ja att jag får betala hyra för den då hantverkaren själv måste hyra in den men normala verktyg ska ingå i "jobbet".

  Att jag får betala för att någon ska komma till mig och jobba, det är ju där som jobbet är. Det är ju arbetet som utförs som jag ska betala för inte hur han tar sig till jobbet eller använder i jobbet (normalfall)

  Jag förstår om någon debiterar mig det OM det är så att det finns en lokal etc där man kan utföra det som jag önskar. Hur jag menar, jo tex. om jag kontaktat en massör för jag önskar massage, jag vill att denna kommer hem till mig i stället för att jag tar mig till dennes avsedda lokal då förstår jag att jag får betala extra för det då denne har just en lokal där den erbjuder sina massage-tjänster i vanliga fall. Debiteringen för transport är enligt mig befogad. I den debiteringen så ingår det massage-olja, bänk att ligga på och en handduk eller vad sjutton det nu må vara.

  Men sen skrev jag också att ingen hantverkare kommer någonsin förstå detta, det är självklart för dem vilket gör att de inte kan se det från en annan vinkel. Jag är med på att jag säkert kommer få betala denna post men jag tycker att jag har rätt att tycka att den är idiotisk. Jag kommer anlita hantverkare, jag kommer betala för verktyg och bil för det är ju så det är och har varit!

  Trevlig kväll och jo jag ska släppa detta, jag kommer som säkert taffla mig och behöva hjälp med min dörr så visst men då får jag ta det då
   
 13. F
  Medlem · Nivå 10
  Det du måste komma ihåg är att du betalar för kunskap och tid. Beställer du ett jobb av någon börjar tiden räknas när denne börjar åka till dig. Att man måste åka och hämta saker förutfaller sig naturligt då kund sällan har förklarat rätt (Det är ju därför man i många fall köper hantverkstjänsten för att man själv saknar kunskap)
  Många saker kan man ha med sig, men det finns inte en snickare som åker runt med en hel brädgård i bilen (skulle ju krävas en långtradare för det)

  Nu är jag fd hantverkare, sitter som konsult numer. Men ditt tankesätt är sig likt hos alla jag träffat som inte själva jobbar eller har jobbat med någon form av tjänsteyrke.
  Som konsult säljer jag kunskap och tid. Kunden får betala för minsta sak. Säger han fel och jag får rätta till felet kostar det. Måste jag åka till kund för att kolla upp något kostar det. Skall jag skicka ett papper kostar det.
   
  Redigerat 26 okt 2011 22:52
  • Laddar…
 14. pappskallen
  Medlem Nivå 10
  Broms lite här.......om vi nu antar att snickarfirman har en serviceavdalning som utgår från tex. lageradressen så kan vi ju ponera att "din" snickare kommer in efter tidigare jobb kl 13.00 och sedan beger sig ut till dig. VEM tycker du ska betala för den tiden det tar att köra från lagret till dig?? för någon måste ju betala den, eller hur.

  Ok, så om det låg inbakat i fastpriset/timpengen så hade du varit nöjd? Just detta är ett gissel då kunder gärna stirrar sig blinda på timpriset.
  Hur som helst så baserar sig priset/prissättningen i grunden på den enkla regeln om utbud och efterfrågan.
  Tror du kommer klara detta galant, men grundinställningen borde kanske varit annorlunda;) ett råd på vägen: låt det ta tid och se till att ha rätt verktyg till arbetet.


  ps. den firman jag jobbar på kör BARA med fastpris helt utan extradebiteringar annat än tillkommande (sådant som inte kunnat förutses)
   
 15. F
  Medlem Nivå 3
  Kommer ta in offert via offerta.nu och se vad man får, sen får man se.

  Jag kanske är kunden som stirrar mig blind på timpriset och det gör jag för att jag anser att man inte ska betala mer än vad jobbet kräver (med eller utan bilkörning) En snickare åker till mig, skruvar ur min dörr, sätter i den nya, skruvar fast den, spikar fast lister etc. så kanske det tar 3 timamr, jag vet inte vad det tar då jag inte är snickare men en erfaren snickare borde greja det på den tiden eller har jag helt fel.

  Vad tar en snickare? 500:-/tim ink. moms? vilket ger 1500:- och sen kanske prylar etc. för 1000:- borde då vara totalt 2500:- och ROT på jobbet så 1750:- totalt.

  JAG VILL UNDERSTRYKA ATT JAG ÄR LEKMAN PÅ DETTA OCH UPPSKATTAR BARA OCH ÄVEN TROR GANSKA MYCKET I DENNA FRÅGA SÅ JAG VILL HA KOMMANDE SVAR PÅ VAD DET ÄR SOM GÖR ATT JAG TÄNKER "FEL"