Byggahus.se
Jag håller på att beställa en braskamin till ett hus som inte har någon murstock etc. Det pris jag har fått för själva installationen är 22 500 vilket känns väldigt dyrt. Jag tänker mig att arbetet kan ta max 8 timmar för 2 personer. Det skulle ju motsvara ett timpris på ca 1400 per timme!
 
Usch, det där var allt ett riktigt rövarpris. Men det är säljarens marknad nu - ALLA vill ha kamin och det är ändå bara en piss i havet mot hur det ser ut i Tyskland :rofl:
När jag diskuterade prutmån med dem som ska installera här, skrattade han bara och sa "Nä tyvärr, det är listpriser som gäller nu, vi har hur mycket jobb som helst."

I offerten (fast pris, Skaraborg) jag fick ligger arbetet på 11.000 kronor. Förhållandevis enkel installation i trähus, med rak skorsten knappt tre meter, fyrkantig huv samt plattform till sotarn.
 
Jag tycker det var en tydlig och bra offert. Det kan tyckas dyrt, men det är inget litet jobb att installera en kamin från noll. Dessutom är arbetskostnaden före ROT.

Sen är det nog inte så lätt att hitta ett annat företag som a) gör det billigare och b) hinner installera kaminen före vintern.
 
Vi installerade en Contura-kamin och en Schiedel-skorsten i vårt enplanshus 2009. Helt ny installation då det saknades eldstäder i vårt hus. Det var två personer som var här en dag (minns inte om de var här hela dagen men känslan är att det gick fortare än så). Arbetskostnad 8000:- innan rot och 4000:- efter. Andra priser idag givetvis men arbetstiden borde vara liknande.
 
Dyrt! Men tror du får svårt att hitta billigare.
Stämmer nog bra med ca 8h arbete för 2st. Jag installera min kamin själv förra året med hjälp av en bekant som har jobbat med det tidigare. vi gjorde det på ca 8h. Vi hade tilluften i skorstenen och behövde inte göra ett hål i ytterväggen dock. Men det bör gå relativt fort.