Byggahus.se

Kostnad anlägga trädgård

4k läst  6 svar

 1. Redaktionen
  På konsumentens sida Nivå 8
  Vad kostar en ny trädgård om man anlägger den helt från början? Här berättar landskapsarkitekt Petter Bergström vad trädgårdens olika beståndsdelar kan kosta och visar ett exempel på vad en trädgård som han har ritat kostade, inklusive allt.

  Du kan läsa artikeln här: Kostnad anlägga trädgård
   
 2. E
  Anonym
  Skrivet av: Marcus

  Bra artikel, tack
   
  • Svara
 3. E
  Anonym
  Skrivet av: Niklas

  http://www.beijerbygg.se/templates/BB_Produkt.aspx?id=28184

  350x350 markplatta kostar 174kr/kvm. Hur motiverar man att lägga 800kr till per kvm för att lägga ner en sten platta på marken?
  Om det legat plattor där innan verkar det rent utsagt korkat att be någon lägga dit nya.
   
  • Svara
 4. Marlen Eskilsson
  Administrator · Nivå 20
  Så du tycker att jag är en idiot du Niklas ;). Vi bytte plattor för att vi inte ville ha sjöstensplattor utan vanliga betongplattor. Så tror jag att många gör när de köper ett gammalt hus. Vi tyckte också att 800 kr per kvm var för mycket och valde att gå en annan väg istället. Men de här firmorna finns ju bevisligen och en hel del anlitar dem.
   
 5. E
  Anonym
  Skrivet av: Jimmy

  Vi köpte benders tumlade gråmix Troja. Kostar ca 230 kr per m2. Hornbach var billigast på ett pris under 200 kr. 85 m2 kostade oss med frakt ca 18.000 kr. Mackadam kostar ju nästan ingenting. Men säg ca 2-3000 kr. Frakten är det dyra. Maskiner hade vi på plats när vi gjorde dränering och gjorde då förarbetet till plattsäthningen. Att lägga plattorna efter att allt förarbete var gjort tog ca 20 timmar med bra hantlangare. Total kostnad ca 25.000 kr!
   
  • Svara
 6. E
  Anonym
  Skrivet av: Torbjörn S

  Intressant artikel!
   
  • Svara
 7. E
  Anonym
  Skrivet av: Erik K

  Ta kontakt med en eller flera entreprenörer så får du en eller flera/förslag på ritningar på din trädgård gratis i regel.Du själv vet ju bäst hur du vill ha det så att anlita en landskapsarkitekt verkar vara hiskligt dyrt med 15-20 kr /kvm då stora delar av tomten blir oftast gräs .Prata med samråd istället med entreprenörerna om vilka former man önskar tex slingrande eller fyrkantigt oregelbundet fråga också entreprenören om vilka växter som passar här och där.Och om du vill ha en lättskött trädgård eller om du vill lägga ner mycket i underhåll själv.I samtalen får du också en bra vägledning vilka som är kompetenta att utföra ett uppdrag hos er.De Flesta entreprenörer tar ca 370-450 kr/timme ink moms och motsvarar en lön på ca 20000-21000 i månaden vid normalt jobb. Men beräknar man att göra samma jobb själv får man nog räkna 2-3 ggr tiden det tar för en entreprenör att göra jobbet. Det kanske lönar sig att jobba över en timme och få det proffsigt utfört av en som är van.
   
  • Svara
Bevaka ämnet och häng med när det uppdateras.
Bevaka