Byggahus.se

Kontakta villaförsäkring eller hantverkaren som gjorde jobbet vid vattenskada?

 1. H
  Medlem · Östergötland · 3 inlägg

  husett

  Medlem
 2. nino
  Renoverare · Dalarna · 9 237 inlägg

  nino

  Renoverare
  försäkringsbolaget om det har blivit en skada, är det bara att dra åt kopplingen så firman (om det inte är många år sen det blev renoverat)
   
 3. H
  Moderator · Stockholm · 42 793 inlägg

  hempularen

  Moderator
  Bortsett från att det läcker så ser installationen lite märklig ut. Det ser ut som det är "radiatorvatten" direkt utan extra shunt.

  Normalt så är radiatorvatten för varmt för att kopplas till golvvärme, man blandar ned temperaturen i en shunt. En extra cirk. Pump som kör runt vattnet i golvslingan, och en tempstyrd ventil som släpper in lagom med vatten från radiatorslingan, så att temperaturen till golvet inte blir för hög. Hög temperatur kan få plattor att släppa.
   
 4. H
  Medlem · Östergötland · 3 inlägg

  husett

  Medlem
  Är det då rimligt att först be hantverkaren att komma hit och dra åt kopplingen och kontrollera om det blivit någon skada? Och därefter ev. kontakta försäkringsbolaget om hantverkaren upptäcker skada?

  Eller kan försäkringsbolaget trilskas om hantverkaren åtgärdat problemet eller öppnat upp för att besiktiga, innan försäkringsbolaget besiktigat?
   
 5. 13th Marine
  Are we there yet? · Trelleborg · 8 499 inlägg

  13th Marine

  Are we there yet?
  Ring och fråga försäkringsbolaget?
  De vet nog bäst hur de vill ha det ;)
   
 6. H
  Medlem · Östergötland · 3 inlägg

  husett

  Medlem
  Tack, det borde jag ta upp med hantverkaren. Upplever att det är nästa omöjligt att få lagom temperatur.
   
 7. H
  Moderator · Stockholm · 42 793 inlägg

  hempularen

  Moderator
  Jag tycker du skall kalla in både försäkringsbolaget och hantverkaren. Att omgående åtgärda läckaget ligger solklart i försäkringsbolagets intresse. Det bör kanske göras direkt, ev. av hantverkare som bolaget skickar dit. Såvida inte din hantverkare kan komma senast i eftermiddag.

  Försäkringsbolaget bör skicka ut en skadereglerare/bes. man som mäter fukt i väggen och golvet. Det syns ju att du har fått en mindre fuktskada, men med lite tur är det inte så mycket inne i konstruktionen att det behöver öppnas upp.

  Och jag skulle lita avsevärt mer på en fuktmätning utförd av fös. bolaget, än om den utförs av den felande hantverkaren.
   
  • Laddar…
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.