Byggahus.se

Kontakt för indikering av låst dörr

 1. H
  Medlem · 257 inlägg
  Är det någon som har tips på lämplig kontakt som man kan använda för att indikera om en dörr är låst, dvs den ska känna av om låskolven är inne i karmen eller ej? Vill kolla av om dörrarna i förråd och garage är låsta innifrån utan att behöva gå ut...
  Någon typ av liten mekanisk magnetkontakt att borra in i karmen eller induktiv givare skulle nog funka. Enklast är det att dra kabel mellan hus och förråd men ännu bättre om det finns någon trådlös variant, alternativt en sändare med flera inkopplade givare och en mottagare inne. En kompis byggde ett liknande system för några år sedan och använde microbrytare men det blev klumpigt och mycket borrande i dörrkarmarna och det vill jag undvika.

   
 2. Z
  Medlem · 103 inlägg

  Zany

  Medlem
 3. Y
  Medlem · Västra Götalands län · 4 363 inlägg

  yxis

  Medlem

  Re: Kontakt för indikering av låst dörr

  Det finns lås med brytare i själva låsen, används (eller användes iaf förr) för att slå av och på larm.

  Om du ser uthusen från något fönster så räcker det ju med att det lyser en lampa inne i dem när de är olåsta, på köpet slipper du tända och släcka lyset där, en bekvämlighetsfunktion :)
   
 4. A
  Medlem · 110 inlägg

  Alke

  Medlem

  Re: Kontakt för indikering av låst dörr

  jo.. brytare i låset är ju bra.. men då måste man borra genom hela dörren och sätta karmöverföring.. skulle nog rekomendera microbrytare endå. blir väl inte mer borrand en att ha nån magnetkontakt, som dessutom låter som en komplicerad lösning.
   
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.