Byggahus.se

Kondens på insidan av fönstret

 1. F
  Medlem Nivå 1
  Inloggade ser högupplösta bilder Logga in
  upload_2020-2-13_20-17-12.jpeg


  Hej! Nu under vintern har vi haft kondens på insidan av fönstren i vårt sovrum. I dag upptäckte jag att det även börjat mögla . Vet någon vad detta kan bero på och hur man bäst åtgärdar det? Vi har luftvärmepump, vattenburna element under fönstren satt på 18 grader, samt en luftvärmeväxlare på vinden med inblås i sovrummet. Allt gott, Frans
   
 2. Matti_75
  Byggveteran · Nivå 10
  Det beror på bristande ventilation framförallt frånluft.
   
  • Laddar…
 3. A
  Medlem · Nivå 19
  Om det hamnar fukt där tar det lång tid för den att dunsta under tiden kan det mögla. Den omedelbara åtgärden är att torka torrt och se om det kommer mer. Sedan är det troligt att du behöver mer ventilation i huset.
   
  • Laddar…
 4. Johannes Carlsson
  Allvetare · Nivå 18
  Varm fuktig luft möter kall glasruta ger kondensutfallet. Eftersom det är en 3 glasruta utgår jag från att det är tillräckligt isolerat så problemet är att det är hög fukthalt i luften.

  Du säger att det är tilluftsventilation i sovrummet, hur är luftutsläppet? Prova att torka rent och sov en vecka med dörren på glänt, försvinner problemet är det bara att öka ventilationen eller dörrspringan
   
 5. N
  Medlem Nivå 1
  Köp hem en hydrometer (smart sådan, så kan du logga luftfuktigheten) och därefter förmodligen öka ventilation om det visar sig vara problemet.
   
  • Laddar…
 6. B
  Medlem · Nivå 20
  Kommer luften från de varma elementen fram till fönsterrutan så att den kan värma upp rutan och ventilera luften framför den?
  Man måste tänka över hur man hänger gardiner under vintern.
   
  • Laddar…
 7. A
  Medlem · Nivå 19
  En sak som kan ställa till det är om man har tätt med blommor i fönstren. De minskar luftrörelsen så att det blir kallare intill glaset. De avdunstar fukt. Och de står i vägen så att man inte ser hur immigt eller rent av mögligt det blivit.