Byggahus.se
 1. Byggahus.se är oberoende på konsumentens sida Regler

Komplettera uppvärmning tillbyggnad

 1. V
  Medlem · 22 inlägg

  Vrakersberg

  Medlem
  Hellö,

  Vi bygger ut en liten aning under våren sommaren & nu klurar vi lite över hur vi ska lösa uppvärmning när huset blir lite större, och dessutom får ganska stora glaspartier, tänk glasveranda, i tillbyggnaden.

  i nuläget har vi en luftvärmepump i köket (se ritning) och eldar i braskassetten i vardagsrummet vintertid vid behov, alltså nästan varje dag. Nu när det varit kallare än vanligt stöttar vi med direktverkande elradiatorer (gulmarkerade). I köket finns även en järnspis, men den eldar vi inte i nuläget pga barn.

  Grundtanken var att köra elgolvvärme i tillbyggnaden, eller möjligtvis ytterligare en luftvärmepump i tillbyggnaden och då flytta den befintliga luftvärmepumpen till vardagsrummet då det ofta är kallt i vardagsrum & sovrum om vi inte eldar.

  Har någon klok person synpunkter eller erfarenheter mottages detta tacksamt!
   
 2. O
  Medlem · 694 inlägg

  Ovation

  Medlem
  Den ökade ytan motsvarar ca 500watt effekt.

  Det är en lite elradiator. Men förmodligen så räcker LVp för den lilla ytan om den byggs ordentligt.
   
 3. O
  Medlem · 694 inlägg

  Ovation

  Medlem
  Luftvärmepumpen får ju lite problem att skicka värmen till v-rum och sovrum med den planlösningen som finns idag. Ett alternativ kan vara att göra ventilationspunkter som värmeförflyttare. Men det blir förmodligen inte så snyggt i efterhand.
   
 4. V
  Medlem · 22 inlägg

  Vrakersberg

  Medlem
  Jag tänker egentligen också det, men snackade med en snickare om hur vi ska lösa fönsterbiten då vi ska använda gamla fönster vilket den gubben också hade gjort, och han sa att i efterhand hade han kompletterat då det var ett illa kallras som störde när han satt där och mös.

  i nuläget är det redan lite gnälligt om att det är lite kallt om vi inte har på även elradiatorn i köket, så jag tänker att det är bättre att förekomma än att förekommas.

  du har helt rätt i att det är kallt i vardagsrummet med den placeringen! Det är sjukt låga dörröppningar emellan så det gör kanske sitt till...
   
 5. O
  Medlem · 694 inlägg

  Ovation

  Medlem
  Stopp ett tag.

  Ska du bygga en tillbyggnad med gamla fönsterpartier?
  Är det nått du ska lägga krut på så är det ordentliga fönster. Det skiljer enormt mycket i energiförlust och komfort i nya glas mot gamla. Du sparar inte mycket på en detalj som är så väsentlig för totalekonomin.. Gamla fönster i ett stort parti kan ha katastrofinverkan på ert inne klimat
   
 6. O
  Medlem · 694 inlägg

  Ovation

  Medlem
  Tänk om och tänk helhet.
  Och ta för tusan reda på vad det är han tänkt stoppa in och jämför värdena mot billiga nya glas
   
 7. V
  Medlem · 22 inlägg

  Vrakersberg

  Medlem
  Det är en gammalt kasst byggd glasveranda på platsen redan i nuläget med gamla unika kulturglas som vi kommer att återanvända, innanför detta enkelglas kommer vi ha en tvåglaskassett.

  det är alltså väldigt vackra fönster som återanvänds av det skälet.
   
 8. V
  Medlem · 22 inlägg

  Vrakersberg

  Medlem
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.