Kommunen ställer krav på brandskyddsbeskrivning

890 läst  5 svar

 1. S
  Medlem Nivå 7
  Hej!

  Vi har en lokal, och ska ändra användning av denna ngt. Trodde inte bygglov krävdes, men har nu fått besked från kommunen att man anser att bygglov krävs pga ändrad användning och att en brandskyddsbeskrivning ska bifogas ansökan. Vet någon hur omfattande en sådan behöver vara, och inte minst hur dyrt det brukar bli? Enligt handläggaren kan vi inte göra den själva utan bör anlita en konsult. Lokalen i fråga är knappt 100 m2 i ett plan.
   
 2. H
  Medlem · Nivå 19
  Den behöver inte vara särskilt omfattande, dom återanvänder ju ofta sina texter så mellan 4-8 timmar a 800-1.000:- st.
   
 3. I
  Medlem · Nivå 7
  Standardtexter? Varje BSB är ju objektspecifik, och om jag förstått det rätt från TS andra trådar så ska det inrymmas ett café i en hantverkslokal. Beroende på vad det är för hantverk så kan det bli väldigt komplicerat brandmässigt.
  Skulle säga att du får räkna med minst ett par dagars jobb. Kostnad borde då ligga från 20k och uppåt.
   
 4. H
  Medlem · Nivå 19
  Brandskydd beror på vilken byghnadsklass och verksamhetsklass man faller under. Inga problem att ha standardtexter för de olika klasserna som man använder.

  Det framgår inte alls någonstans i tråden att det är ändrad användning av lokalen vilket förändrar mycket. Vad ska den användas till?
   
 5. I
  Medlem · Nivå 7
  Den här tråden låg direkt under en där TS frågade om bygglov för samma lokal, där fanns information att en hantverkslokal ska delas upp där ena halvan blir café med eget kök. Skulle alltså gå från Vk1 till VK2a/b.
  Och vi vet inte vad för slags hantverksverksamhet det gäller heller.
   
 6. W
  Medlem · Nivå 6
  En annan kostnad som troligtvis tillkommer är fettavskiljare.
   

Logga in för att se högupplösta bilder och få möjlighet att ställa frågor. :love: