Byggahus.se

Kommun kräver Risk- och skyddsanalys vid ansökan om förhandsbesked

 1. T
  Medlem · 11 inlägg

  Twilight81

  Medlem
  Jag planerar att bygga ett hus för permanentboende på en fritidsfastighet jag redan äger.

  Vid ansökan om förhandsbesked har kommunen nu bett om kompletterande bullerberäkning för omgivningsbuller, samt en Risk- och skyddsanalys, då det cirka 135 meter från tänkt byggnad finns en vältrafikerad motorväg, och cirka 80 meter till en vältrafikerad järnväg. Båda dessa är enligt trafikverkets utlåtelse transportleder för farligt gods.

  Att kommunen skulle vilja ha en bullerberäkning på något sätt är ju för mig inte en överraskning, men risk- och skyddsanalys är ju något jag inte hade hört om tidigare.

  Vi har dessutom bara fått ett par veckor på oss att komma in med kompletteringen, så jag känner att det är lite panik med att lösa detta.

  Hur går en tillväga för att få fram en bullerberäkning som kommunen kan anse är gjord på rätt sätt?
  Ringa de stora konsultfirmorna som kommer upp när man googlar? Känns ju lite saftigt att ringa SWECO till exempel för ett förhandsbesked liksom.

  Och sen var det Risk-och skyddsanalysen. Vad jag googla fram själv är det något kommuner gör när det ska planläggas nya områden nära vägar, järnvägar, bensinmackar och liknande.

  Är det någon som har något tips på hur jag ska gå tillväga med detta, och vem som kan tänkas utföra dessa typer av jobb lite sådär fort i mellansverige inom ett par veckor, och passar en vanlig knegares ekonomi?
   
 2. T
  Medlem · 11 inlägg

  Twilight81

  Medlem
  Försöker mig på en "bump", för att förtydliga frågan;

  Är det någon på detta forum som åkt på att göra en risk- och skyddsanalys under bygglovsprocessen? Jag skulle verkligen behöva lite tips om hur jag kan gå tillväga.

  Jag kan ju inte vara den första tänker jag.
   
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.