Byggahus.se

Kommun godkänner inte Contura 9 i nybyggt hus!

 1. mexitegel
  Allvetare · Nivå 22
  Jag skulle fortfarande vilja veta hur du kunde få startbesked av kommunen för installationen med en kamin som de inte vill godkänna?
   
 2. L
  Medlem Nivå 8
  Troligtvis är det inbakat i hela bygglovet. Så hade vi det, vi angav aldrig vilken kamin. Men jag tror det var med i kontrollplanen att den skulle uppfylla gällande regler. Nu hann vi inte installera nån kamin inom bygglovet så de punkterna ströks.
   
 3. Workingclasshero
  Medlem · Nivå 11
  Är det så att de av kommunen utsedda firmorna och dess personal MÅSTE svara på mail?
  Jag hade problem med min kontakt, så jag kontaktade en annan på firman, en trevlig herre och så löste sig allt.
   
 4. B
  Medlem Nivå 6
  Ja ungefär samma här.
  Jag började bygga 2002. Var själv byggare, byggherre och kvalitetsansvarig. I kontrlplanen står: Eldstad finns inte. Enligt skorstensfejsrmästare NN räcker det om den besiktigas före bruktagande.
  Så gick det till på den tiden i denna kommun. Nu är tyvärr det gamla gardet borta och ersatt av unga universitetsutbildade uppkäftiga snärtor.
  Tidigare stog kaminen i grannhuset. Nu har har den bara bytt hus och smutsar nog inte ner mer nu än den gjorde innan. Grannen bytte när han byggde om huset - behövde mer effekt och värmelagring.
  I mitt hus kommer den endast användas någon vecka under vintern - endast för myseldning.
   
 5. F
  Medlem Nivå 14
  Jag tänkte som så att installationen först är klar när den är godkänd och alla papper klara. Kanske så kommunen också resonerat?
   
 6. G
  Medlem Nivå 6
  Jag var ute och tittade nu och det var visst en Handölkassetten. Men det spelar ingen roll, eftersom den ligger på 0,15 i CO.