Byggahus.se

Kom hem till detta! (Rördragning radiatorer)

 1. Staffan2000
  Medlem · Nivå 14
  Att det är kopparrör är inte det minsta märkligt. Det är bara att måla dem i den kulör som önskas.
   
 2. S
  Medlem · Nivå 12
  Inget märkligt så men idag när allt pressas och det finns elförzinkade rör och kopplingar för detta som dessutom ser ganska okej ut så är det konstigt att detta inte föreslås för kunden.
  Dessa rör kan man montera och ha som de är. Ser helt okej ut till vilken vägg som helst och är neutrala.
   
 3. platon1980
  Medlem · Nivå 7
  Turkos tycker jag passar bra.  ;)
   
 4. T
  Medlem Nivå 1
  Är inte ok, gör om gör rätt.
  8 timmar med lite restid och fixa material är inte fel för två radiatorer. Sen vet jag inte om dom lär tappa ur för att koppla på koppar rören ur vägen eller om de är mer jobb gjort i andra ändan av rören. Men nästan alla mina vvs kollegor och jag hade lätt gjort de både snyggare och på 8 timmar med lite extra jobb som inte syns på bilden. Men ett gått skratt fick jag iaf, beklagar att de va på din bekostnad. Men är de en bra vvs firma så kommer de lösa sig.

  Alla hänger upp sig på rören material eller färg. Håller med om att rör är fulla på väg och där till radiatorer med, så kontrar med varför körde ni inte med golv värme när ni rustat så fint och lagt in nytt golv. Om utseende är allt så blir de svårt att slå golvvärme som värmekälla i ett rum.
  Mvh Thomas
   
 5. C
  Medlem Nivå 5
  Det görs bara i lokaler som har låg uppvärmning för att det skall bli tillräcklig luftcirkulation genom elementet (ostörd luftström). I bostadsrum med normal rumstemperatur finns det ingen anledning att placera elementen högre än normalt.

  I offentliga lokaler är det vanligt att elementen är något högre placerade (typ 15-20 cm) för att underlätta städning. Men det är ändå en dm lägre än i detta fall.
   
 6. T
  Medlem · Nivå 15
  Rätt. Men det finns alltid det otänkbara. Ibland kan man bara inte föreställa sig vilken skit som kan komma ut. Skulle du påpeka särskilt för en elektriker att uttagen bör om möjligt monteras med våg- och lodräta kanter?
   
 7. H
  Medlem Nivå 8
  För mig är det självklart att man skissar lite på ett tänkt resultat. Jag ska dra el i vinter och har en del speciella önskemål ja.. ;)
   
 8. P
  Medlem Nivå 1
  Absolut, hade jag förstått att man kunde dra rören mitt på väggen i stället för efter golvlisten så hade jag gjort en manual åt rörisen men nu kunde jag i min vildaste fantasi inte ens tro att någon med lite yrkesstolthet skulle dra på detta viset. Inte heller någon av de 3 andra rörfirmorna jag kontaktade förstod hur han tänkt utan garvade rätt ut och frågade om jag verkligen anlitat en firma.

  Med elektriker och byggare var det helt annorlunda dom kom med idéer och frågade om jag inte skulle ha det si eller så istället. Men som sagt när man ber någon hänga upp 2 radiatorer under 2 fönster i ett nyrenoverat vardagsrum så tycker dom att lösningen är att dra det mitt på väggen.
   
 9. P
  Medlem Nivå 1
  Tömt var det sedan innan då vi haft en annan röris från samma firma dit i sommar och förberett de nya radiatorerna med rätt kopplingar och tömt systemet i källaren. Så det dessa 2 tomtar gjort är att koppla på, dra rören och hängt upp radiatorerna.

  Färgen har jag inget problem med, då den killen som var hit i somras föreslog koppar för att det går att måla lätt och få i den kulör man önskar. Utan det är uppmonteringen och rördragningen som dom dragit på 30cm höjd ovanför vägguttag och nätverk istället för mellan golvsockel och uttag. Det ser helt enkelt inte klokt ut. Och jag var i kontakt med 3 andra firmor idag som dömde ut installationen och ifrågasatte om jag verkligen anlitat en firma
   
 10. Staffan2000
  Medlem · Nivå 14
  Nära det gäller specialla önskemål, har du rätt. Men här har de falerat monumentalt. De kunde lika gärna sätt elementen framför fönstren. Eller uppe i taket. Eller varför inte liggandes på golvet. Kom på en möjlig montering till - nittio grader ut från väggen, på valfri höjd.
  Dvs. Ber du din däckgubbe att montera nya däck, utan vidare specifikationer, kan du på goda grunder förvänta dig just det. Nya däck ur standardsortimentet. Inte de enda kvarvarande exemplaren som specialbeställd till Hitlers sexhjuliga paradmercedes.
  Inloggade ser högupplösta bilder Logga in
  ladda ned.jpg
   
 11. Robert63
  Medlem · Nivå 8
  En ok firma gör om det där jobbet, men det behövs en omtapetsering också, hur ställer de sig till en sådan?
   
 12. H
  Medlem Nivå 8
  Ok. Kanske är så som beskrivs.
  Läste bara "källare" och tänkte på hur mina satt nere i min källare. Antagligen original sedan 1947.
  Samt efter att ha varit på en del visningar i liknande hus. Tänkte att det kanske finns någon vits med det i en källare.
  Med detta kanske mer är en "bottenvåning/gillestuga" och då kanske man ska se på det annorlunda.

  Det vore väldigt intressant att höra firmans förklaring av vald höjd!
   
  Redigerat 12 sep 23:16
  • Laddar…
 13. T
  Medlem · Nivå 6
  If you assume, you make an ass of U and me.

  / Fredrik
   
  • Laddar…
 14. L
  Medlem Nivå 7
  Du sade att materialet beställdes redan i somras av en annan på firman?
  Var elektrikern på plats efter?
  Min gissning är att de andra 2 har åkt till jobbet med det material som beställdes och var tvungen att höja allt på grund av det uttaget. De hade säker bara de raka koppel med sig och det var kanske för mycket jobb att byta ut grejorna. Ingen ursäkt klart men så gick det till kanske?
   
  • Laddar…
 15. D
  Medlem · Nivå 6
  Nu vill jag flika in att minsta montagehöjden mellan golv & radiator vid nyinstallation enligt vvs-branschens riktlinjer är 200mm. Då snackar vi om minimum måttet. Detta måttet framgår av Teknikhandboken VVS, kapitel: Mått & montering, Radiatorer.

  Självklart kan man sätta dom lägre om man kommer överens om ett sådant montage, men 200 minimum är riktlinjerna som skulle gälla vid en besiktning.

  I detta fallet hade en rördragning under radiatorerna varit snyggare, men i det stora hela är det elektrikern som grusat vvs-arbetets planer då dom helt i onödan behövt göra en höjning av rördragningen, det framgår tydligt av bilden där rören kommer ut från vägg.