Byggahus.se

Köpte nyckelfärdigt - läcker in vatten

 1. Redaktionen
  På konsumentens sida Nivå 9
  Den 4 april går ytterligare en rättegång om enstegstätad putsfasad av stapeln. Den här gången är det familjen Barnaby och deras läckande hus som står i fokus.

  Du kan läsa artikeln här: Köpte nyckelfärdigt - läcker in vatten
   
  • Svara
 2. E
  Anonym
  Skrivet av: Hans B

  Är det inte bättre att vänta på rättegången mot MH. Detta kan kosta dig en förmögenhet.
  Vissa företag har ingen skam i kroppen.
   
  • Svara
 3. E
  Anonym
  Skrivet av: Sebastian

  Tror inte rättegången enbart kommer handla om fasaden, kollar du hemsidan och youtube-kanalen ser du att det är betydligt fler felaktigheter med huset :)
   
  • Svara
 4. E
  Anonym
  Skrivet av: Erik

  Fruktansvärd situation. Lider med er. Hoppas Mjöbäcksvillan skärper sig och åtgärdar.
   
  • Svara
 5. E
  Anonym
  Skrivet av: Anders

  Heja Ricky! Det är förjävligt dåligt. Kollade på bloggen häromdagen och man kan ju verkligen undra om Mjöbäcksvillan vet något om husbygge. Ett fuskbygge upp över öronen byggt av en välkänd aktör. Skämmes!
   
  • Svara
 6. E
  Anonym
  Skrivet av: Gäst

  Detta är väl ännu ett exempel på att husföretagen inte har kontroll på sin egna produkt. Till sist handlar det om vilka byggare de har lyckats engagera till bygget. Mjöbäcksvillan har nog haft korrekta ritningar men det är ju för taskigt utfört av de inhyrda snickarna. Ett framgångsrikt husföretag bör nog fundera på hur man kan ha kontroll från ax till limpa. Detta vågar de dock inte pga konjunktursvängningar som är oerhört tydliga i denna branschen. LB Hus hade väl egna snickare, men de gick ju i konken sen då de inte kunde krympa tillräckligt snabbt.
   
  • Svara
 7. E
  Anonym
  Skrivet av: René

  Jag är nog på anonyms funderingar 18feb 11.22
  tyvärr hjälper det inte deg att jobbet inte blivit rätt gjort, men man tycker ju att MJÖBÄCKSVILLAN kunde ta sitt ansvar, det är ju inte du som hyrt in inkopetenta snickare!
   
  • Svara
 8. E
  Anonym
  Skrivet av: Helén Sjörin

  Känns ju oerhört trist att det som var ens stora dröm slutar i mardröm och katastrof. Om man anlitar en husleverantör och satsar på nyckelfärdigt tror man ju i sin enfald att dessa veta vad dom håller på med och själv kanske man har tummen mitt i handen och inte vet någonting, då förlitar man sig på att folket som jobbar med detta är proffs, lider med familjen Barnaby.
   
  • Svara
 9. E
  Anonym
  Skrivet av: Family Barnaby Falkenberg

  Thank you for your comments and your thoughts. We will not give up. My wife and i are very worried of course. I need to be at her side more than ever just now. My involvement with the blog puts a terrible strain on us both but it is a great place to vent our feelings although much that i would like to say about them, i dare not.
  This ordeal that Mjöbäcksvillan are putting us through will not stop me. Some people simply will not stay down. I am one of them. Surprised they have not noticed this yet.
  Märkligt igen av ett märkligt situation with a well known företag. I wonder when they will change their name and when i have to change the name of my blog?
  Märkligt.http://mardrom.com
  PS. Byggahus is a website truly on the consumers side. I thank them from the bottom of my heart for their support.
   
  • Svara
 10. E
  Anonym
  Skrivet av: DG

  Problemet med dagens småhustillverkare är att dom går till rättegång oavsett om dom har rätt eller fel! Det kostar en viss summa att förlora och ibland vinner dom även om dom inte har moraliskt rätt. Dom har "fulkontrakt" som gör att dom är rätt säkra i rättegångar och drar sig inte för att ljuga. Det är svårt som konsument att vinna mot dessa drakar. Det är bara att hoppas att vi kunder löser det genom att inte bygga hus hos dem.
  Sen är det för många kunder som är för veka och jag högaktar er Barnaby/Falkenberg som tar kampen. Hade fler gjort det så hade det kostat för mycket för dessa fiffelbolag. Självfallet finns det fortfarande några nöjda kunder men det finns ett stort mörkertal där kunderna inte fattar hur blåsta dom har blivit.
  Mjöbäcksvillan är inte på något sätt unika, det är så här det brukar gå till! Sjuka bransch!
   
  • Svara
 11. E
  Anonym
  Skrivet av: John Norrköping

  Kontakta Konsumentombudsmannen samt konsumentrådgivare i er kommun. Invänta domen KO mot Myresjöhus, för att få prejudicerande dom på den delen av er egen process.
  Vik inte ner er - men var lite smarta! Förstår att det måste kännas fördjävligt, att vänta, men det måste absolut vara bättre att antingen invänta att få KO på er sida, eller åtminstone invänta domen i det fallet.
   
  • Svara
 12. E
  Anonym
  Skrivet av: Stefan

  Om ni byggde med totalentreprenad är Mjöbäcksvillan skrupellösa i sitt agerande. De är oseriösa helt enkelt. Lycka till i rätten. Hoppas att ni anlitat en riktigt vass fastighetsjurist som vet vilket motstånd ni kan vänta er. I tingsrätten värderas bevisning. Känslor, heder, moral lämnas utanför ekvationen. I fallet Myresjöhus/Smålandsvillan är vi nog många som hoppas på deras snara konkurs.
   
  • Svara
 13. E
  Anonym
  Skrivet av: Martin

  Bra att ni står på er. Att företag som Mjöbäckvillan ens får utge sig för att vara hustillverkare är fördjävligt! Visst Mjöbäcksvillan kan ha haft otur och anlitat entreprenörer som gjort ett undermåligt jobb MEN då måste MV också ta det ansvar de har gentemot kunden genom totalentreprenadskontraktet.
  .
  Fyfan, hoppas verkligen ansvariga hos MV förstår vilken sits de satt de drabbade familjerna i.
   
  • Svara