Byggahus.se

Köpte hus med 27 fel

 1. N
  Husägare · 2 795 inlägg

  noone70

  Husägare
  De använde precis samma argument mot oss, vi borde ha förstått att det var något fel. Detta trots att både deras och vår besiktningsman inte hade anmärkt något. Vi hade dessutom byggaren som skulle hjälpa oss med renoveringarna med på vår besiktning. Trots det skulle vi som lekmän ha förstått...
   
 2. G
  Anonym

  gäst

  Anonym
  Intressant tråd, men vänta lite nu....

  En tillbyggnad som avviker från svensk byggnorm. Det lär inte vara särskilt unikt. Jag har själv delar i mina hus som avviker från dagens byggnorm och det lär väl gälla för typ hälften av samtliga hus i Sverige.

  Den viktiga frågan här är väl om felen är av så allvarlig art att det inte går att leva med? Var han tvungen att riva tillbyggnaden eller var han perfektionist?

  Alla hus har fel och massor är även till- och påbyggda/renoverade av husägaren själv. Svensk Byggnorm, skojar ni eller?
   
 3. X
  Renoverare · Södermanland · 1 756 inlägg

  xdigger

  Renoverare
  "Själv är bäste dräng..."
   
 4. pandalus
  Besserwisser · Södermanland · 391 inlägg

  pandalus

  Besserwisser
  att man inte kan samla alla som haft med den där skitfirman o göra o ställa dom mot vägen,att dom ens tillåts att verka med noll företagsmoral/etik är för mig helt obegripligt.
   
  • Laddar…
 5. T
  Medlem · VG · 11 262 inlägg
  Svensk konsumentlagstiftning i sitt esse, tyvärr.
   
 6. H
  Medlem · Västra götaland · 99 inlägg

  Hummingbird

  Medlem
  En kort historia i samma tema: Vänner köpte stort hus som var besiktigat av AC. Fel upptäcktes i efterhand och anmäldes till AC som ansåg att de inte skulle betala.
  Via informella vägar (nån känner nån som känner nån..) så visade det sig att husets senaste 3 försäljningar gjorts av samma mäklare och att AC varit inblandad i alla försäljningarna. Trots att huset blivit renoverat och förändrat mellan de olika försäljningarna såg protokollet från AC exakt likadant ut som från första försäljningen..
  När detta uppdagades lade sig AC platt och det blev förlikning och ganska stora belopp i ersättning.
   
  • Laddar…
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.