Byggahus.se

Köpt hus, kan inte visa för banken var insatsen kommer ifrån

 1. P
  Medlem · 21 inlägg

  Pygge70

  Medlem
  Jag var med om liknande (minns ej vilken av bankerna) när jag köpte mitt hus för 2 år sedan. Och jag hade bara sparat ihop ca 200 tusen under många år. Fick be banken skicka utdrag på senaste 2 åren. Blev helt chockad men de förklarade att de var skyldiga att göra allt för att minimera/utesluta risk för "pengatvättt" typ.
   
 2. emmschen
  Självbyggare · Skåne · 248 inlägg

  emmschen

  Självbyggare
  Jo precis. Än så länge. Men där är ju Magdalena och rotar också nu. Det är inte meningen att privatpersoner ska kunna spara och ha egna resurser. Det värsta är ändå att man påstår att en högre beskattning där skulle kunna vara till fördel för pensionärerna, vilket är en ren lögn. Man har ju ”lånat” (läs ”stulit”) pensionspengar förr för att rädda banken. Detta är fortfarande inte återbetalat, trots att banken numera gör miljardvinster och tar ut enorma utdelningar.
   
 3. R
  Medlem · 2 960 inlägg
  Han kanske inte söp sönder sig i ung ålder och hade pengar som intresse? Då är det inte ens jobbigt att spara ihop 1.5. På 15 år är det bara ett snitt på 8333kr månaden.

  Klarar ett hushåll endast av 2000kr månaden då finns där stora problem om man har ett arbete. Och då skall man inte bo i villa.
  Han kanske skickat över en större summa 2015 också för att få någon ränta som inte de större bankerna erbjuder, vem vill ha 1.5 miljon hos swedbank till 0%?

  Swedbank är dessutom en riktig skitbank.
  Det är orimligt att begära utdrag för allt tio år tillbaka, och sen ha mage till att vara så krånglig och lat att man vägrar gå genom handlingarna om man fixar det.
   
  • Laddar…
 4. F
  Medlem · 49 inlägg

  fäboden

  Medlem
  vi lever i ett sjukt land!! BYT BANK
   
  • Laddar…
 5. PerHansSimon
  Medlem · 1 inlägg

  PerHansSimon

  Medlem
  Så du har fått ihop över en miljon med att spara 5tkr/månaden på olika räntekonton senaste 5-6 åren?
   
  • Laddar…
 6. K
  Medlem · 1 063 inlägg

  kortis

  Medlem
  Nä sossebank är en motsägelse som inte funkar rent dum till och med
   
 7. CCPusher
  Medlem · Malmöhus · 805 inlägg

  CCPusher

  Medlem
  10 år sedan.. Det var ju då när bankerna ville, hör och häpna, befatta sig med riktiga pengar. Tro det eller ej! :surprised:
   
 8. emmschen
  Självbyggare · Skåne · 248 inlägg

  emmschen

  Självbyggare
  ”Pengatvätt” haha :crysmile:
  Det är ju det som är så galet..
  För bankerna själva är ju ganska bra själva på att tvätta pengar både här och där. Sen får de betala lite böter, som är en piss i Mississippi i förhållande till de gigantiska vinsterna de gör. Sen börjar det om från början igen. Men privatpersoner misstänkliggörs bara man vill höja sin swishgräns för att köpa en bil t.ex. Trots att det är ens egna vita pengar, och de inte har ett skit att göra med vad man ska ha dem till. Personligen har jag mer och mer börjat använda kontanter de senaste åren, bakåtsträvare som jag är :p
   
 9. useless
  Lök. · Gävleborg · 21 350 inlägg

  useless

  Lök.
  Det finns olika sorters kreditupplysningar.
   
 10. Matte001
  Medlem · 144 inlägg

  Matte001

  Medlem
  Detta råd kommer kosta några kronor initialt men du kommer tjäna in dem snabbt.
  Det du köper är inte ett vanligt hus utan ett företag. Du kommer automatiskts klassas som företagare av tex skatteverket och det finns en hel del att tjäna på det men det blir mer pappersarbete.
  Ta kontakt med en redovisningfirma, typ Ludvig o Co (de har jag själv och är mycket nöjd med) och boka ett möte för rådgivning.
  De kan tipsa dig om bra banker som jobbar med jordbruk. Du har redan råkat ut för att vissa banker inte vill ge dig vanliga bolån och det beror på att du inta hamnat i rätt hos dem då du snart är egenföretagare, du hör hemma på företagssidan i banken efter detta köp.
  Du kommer också ev behöva försäkringar för att få bra ränta. Att få igång företaget med riktigt redovisning finns mycket att vinna på och i uppstarten kommer du kunna dra av mycket utgifter så du får lägre skatt. Att tex rulla upp underskott är också viktigt för framtiden.

  För övrigt tycker jag att du kan ta vilken bank som helst bara du får lånen och kan slutföra köpet, kolla med mäklaren vilka hen jobbar med, troligen smidigast. Välj rörliga lån. Skit i den perfekta räntan i detta läge. När allt är klart kör du igång ett bank byte och då tar du även med att banken kan integreras med ditt redovisningsprogram i bedömningen då det spara tid.

  Misstänker att rådet du får från redovisningsfirman är att upprätta flera konton där du håller isär privata och företagspengar. Jag kör flera olika banker parallellt men det har du nog redan fattat värdet av och Sparbanken har nog också fattat du inte kommer vara en lojal mjölkkossa kanske därför de krånglar.

  Är man lite om sig och kring sig så är ett lantbruk en perfekt grund. Med tanke på dina inlägg så tror jag det kommer passa dig väl.

  Välkommen till klubben!
   
 11. R
  Medlem · 2 960 inlägg
  Ingenting påverkar det.
  Att du frågar runt på banker för att få bästa ränta tex fattar vilken funtad handläggare som helst.

  Om du frågar 5 banker om du kan få bättre ränta, och 5 banker tar en uc. Och den 6e frågar dig varför, och ger förklaringen så är det inga konstigheter om de inte är tappade.
   
 12. K
  Tillbyggare · Västra Götaland · 2 877 inlägg

  karlmb

  Tillbyggare
  Byt bank är ju alt 1.
  Om du ändå vill fortsätta borde väl alla banker kunna producera kontoutdrag via sina internetbanken i Excelformat åkt att du gör det själv via några kopieringen.
  Sedan låter du eccel filtrera på alla transaktioner över 5000.
  Sen maila allt till handläggaren.
   
 13. F
  Medlem · 1 388 inlägg

  fredl

  Medlem
  Hjälper kanske inte TS, men SEB är riktigt bra i den här aspekten tycker jag. Där kan man filtrera kontohistoriken på olika sätt (inklusive på belopp). Man kan också generera kontoutdrag som PDF för åtminstone fyra år tillbaka.

  Likt TS så har jag sparat mycket hos nischbanker under åren, mestadels på Hoist och hos Marginalen (som nu var vuxit till sig till en "riktig" bank). Hos Hoist kan man skapa kontoutdrag från åtminstone tio år tillbaka i tiden per konto. Hos Marginalen går det också långt tillbaka i tiden men då blir det ett kontoutdrag per månad om man inte har det som Excel.

  För de som tycker att det är orimligt att spara ihop 1,5 msek... Jag sparar personligen ca 15000 i månaden plus eventuell utdelning som jag tar ut från mitt bolag (ca 200k netto om året). Tjänar precis runt brytpunkten för statlig skatt (ca 44k i månaden brutto). Även utan utdelningen (som är svårt för en vanlig anställt) så blir det 180k om året. Frun sparar i princip samma (fast ingen utdelning pga att hon jobbar kommunalt). Påstår inte att alla kan spara som vi gör, men nog finns det de som gör det och mer därtill. Vi sparar ganska exakt 50% av nettoinkomsterna.
   
  • Laddar…
 14. M
  Medlem · Västra Götalands · 9 461 inlägg

  -MH-

  Medlem
  Som Sparbanken Sjuhärad?
   
 15. L
  Medlem · södermanland · 55 inlägg

  lkn02001

  Medlem
  Beroende på var du har sparat pengarna så kan du ju låna där. Vet inte hur det är på Avanza men Nordnet har ju förmånliga bolån om man har en slant sparad hos dem. Kanske kan vara en väg att gå?
   
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.