Byggahus.se

Köpt hus, kan inte visa för banken var insatsen kommer ifrån

 1. D
  Medlem · 305 inlägg

  droopy

  Medlem
  Du skriver att du har kontoutdragen från nischbankerna. Vart har du haft pengarna mellan nischbankerna och nu ? överföringarna syns väl ? Eller har du verkligen haft 1,5 mil i madrassen?

  Du säger att du sparat i diverse nischbanker. gjort insättningar och uttag.. Du menar i kontanter ? in och ut ? eller har in och ut gått från ett konto till nischbanken och fråån nischbanken till någon annan bank ? Eller är det från och till din plånbok ?

  Är allt från och till din plånbok så kan jag mycket väl förstå att en bank tror det är knarkpengar eller olagliga pengar på något sätt då flödet är lite besynnerligt och väldigt ovanligt. Har du anknytning till någon straffad person som finns i belastningsregistret ? Bankerna kollar även detta i "misstänkta fall" och gör livet besvärligare för den som är straffad eller har en sambo/fru eller annan nära som är straffad.

  En del får problem redan vid 25000 medans andra kan sätta in 750 000 utan att ens få en fråga av banken så ofta ligger det något mer i bakgrunden som får banken att reagera.. någon "röd flagga" i bagaget som ställer till det.

  Ge dem alla papper och låt dem gå igenom det.. om de begärt alla papper så skall de också gå igenom dem eftersom det är en kostnad för dig att få fram pappren.
   
 2. L
  Medlem · Stockholm · 111 inlägg

  Liljeros

  Medlem
  Jag är inne lite på samma linje, det känns som helt orimliga mängder transaktioner. Om detta dessutom endast är från en av bankerna…kan inte se behovet av att flytt runt dom så mycket om det är vanliga räntekonton. Självklart vill man hålla sig inom statliga insättningsgarantin men det skulle behövas max 4 olika banker för detta och 2 i dagens läge.

  Minskad mängd kontanter i samhället gör det allt svårare att tvätta pengar och flyttar man bara runt pengarna tillräckligt länge och med små belopp blir dom till sist väldigt svåra att spåra.

  Man behöver sätta sig in i banken här och dom måste säkerställa pengars ursprung för att inte riskera att åka dit vid en inspektion, TS pengarörelser är ett högriskfall som är dyrt att säkerställa korrektheten i. Det i kombination med att du vill ta ett sammanhanget väldigt litet lån gör att detta inte är intressant för dom att ta tag i, dom kommer helt enkelt inte tjäna några pengar . Däremot känns det som att handpenningsumman snarare borde vara ett fall för din aktuella bank men om den går via bolånebanken vid betalningsdagen så blir det ju deras fall.

  Exempel som att kriminella gäng minsann bara kan gå in och sätta in pengar och att regler bara gäller vanligt folk känns irrelevanta, finns säkert exempel men om det görs under hot eller muta så är det ju fortfarande en olaglig handling, det är inte så att detta är bankens bästa kunder…
   
  Redigerat 19 jun 08:07
  • Laddar…
 3. D
  Medlem · 305 inlägg

  droopy

  Medlem
  Kriminella gör många mindre insättningar (under 10 000) på många olika konton för att undkomma kontrollerna. Svarta pengar skall vara svåra att förbruka är tanken från myndigheternas sida.
  Att lägga undan lite varje månad i en madrass och sedan komma med en större summa till banken är enbart dumt och väldigt misstänkt handlande, ingen ärlig människa gör så numera.

  Här tycks det finnas konto utdrag och då går det att spåra pengarna med det kräver lite arbete.

  1,5 mille med insättningar och uttag handlar om 300 transaktioner för att få ihop detta belopp. Verkar osannolikt att ALLA summor är 5000 det vore väldigt märkligt då skulle vilken människa som helst reagera så en del in och uttag måste vara större och enklare att följa. 300 insättningar och lika många uttag är inte så svårt att gå igenom.. det kan göras med algoritmer i digital form om man vill spåra pengarnas härkomst.
   
 4. S
  Besserwisser · 425 inlägg

  sjoelund

  Besserwisser
  Jag sparar runt 10000 kr/månad trots att jag bor ensam i hus. De flesta av mina kollegor verkar ha över en miljon i sparkapital trots låg ålder. Hur som helst, om du investerat med 6% genomsnittlig avkastning (börsen har gett i genomsnitt 10%) och sparat 2000 kr/mån så har du efter 50 år inte 1.2 miljoner utan 7.2 miljoner. Att lägga pengar i madrassen är dyrt.
   
 5. richardtenggren
  Självbyggare · Gävle · 4 298 inlägg

  richardtenggren

  Självbyggare
  Det är väl inte orimligt att han sparat 10-20 om han nu levt billigt under tiden och tjänat hyfsat?
   
 6. L
  Medlem · Stockholm · 111 inlägg

  Liljeros

  Medlem
  Ts skriver att han sparat under över 10år, att då spara ihop 1,5 miljon är knappast en extra ordinär bedrift. Det är snarare en fråga om prioriteringar. Sen att man kunde haft betydligt mer om man hade haft pengarna på börsen är ju ganska naturligt men det är ju även förenat med en viss risk, även om pengar på konto också har risker (inflation)
   
 7. Mikael_L
  Medlem · 42 204 inlägg
  Många som pluggar högskola/universitet med studiemedel på typ 8-9.000 i månaden fortsätter med ungefär samma snåla livsstil flera år efter. Får de ett schysst jobb efter studierna så är det inte omöjligt att de ganska lätt kan lägga undan 10 papp i månaden.

  Visst är det många pusselbitar som ska falla på plats, t.ex. ett fortsatt billigt boende, att pluggat rätt och hamnat rätt så lönen verkligen snabbt blir bra osv. Så det gäller ju inte alla som studerat, men rätt många i alla fall.
   
 8. J
  Medlem · Stockholm · 40 inlägg

  jani84

  Medlem
  han skrev inget om börsen. Han skrev högräntekonto. Och ja, kan man spara 10000kr/månad så går det självklart betydligt fortare och inget är konstigt med det. Jag försökte bara påvisa hur bankerna kanske resonerar.

  jag kan lova dig att majoriteten av landets befolkning inte kan spara 10000kr/månad. Finns en sjuhelsikes massa männsikor som inte ens får in 10k i månaden.
  Om han tjänar så bra/har så låga utgifter att han kan spara 10k/månad så har jag svårt och se varför en bank skulle tjafsa om ett lån på en miljon.
  Du märker väll själv när du adderar informationen att något inte stämmer
   
 9. J
  Medlem · Stockholm · 40 inlägg

  jani84

  Medlem
  Ne visst. Men isf har han en lön på vadå? 40-50? Varför skulle isf banken bråka om ett lån på 1milj?
  Rimmar inte.
   
  • Laddar…
 10. Nötegårdsgubben
  Skogsägare · Stockholm och Smålands inland · 10 041 inlägg

  Nötegårdsgubben

  Skogsägare
  Banken bråkar inte nödvändigtvis om lånet i sig, utan om att de inte vill vara med och finansiera ett köp där TS inte övertygande kan visa varifrån resterande pengar kommer.
   
 11. J
  Medlem · Stockholm · 40 inlägg

  jani84

  Medlem
  nej om TS har sparat runt 10k/månaden så absolut men då borde han ha en ganska bra lön och/eller väldigt låga utgifter och då borde banken inte ha några som helst problem att låna ut dessa småsummor till en person med så god ekonomi...
   
  • Laddar…
 12. richardtenggren
  Självbyggare · Gävle · 4 298 inlägg

  richardtenggren

  Självbyggare
  Som student kunde man leva på kring 10 kkr.
  Så redan kring 25 kkr i lön så skulle man kunna spara 10 kkr, om man lever som en student.
   
 13. T
  Medlem · 3 inlägg

  Terje D

  Medlem
  Dessa jävla banker har fått hålla på länge Först stjäl dom våra pensioner via höga avgifter och passiv förmultning (”aktiv förvaltning”) och så behandlar dom oss kunder som kriminella med detta jävla trams om penningtvätt Jag sålde ett kameraobjektiv i vintras för 1800kr kontant vilket kostade mig en halvtimme hos Sparbanken Syd i form av korsförhör. Till sist blev jag så förbannad att jag hotade med att säga upp alla konton privat/företag och byta bank, då först tog dom emot dessa 1800kr för insättning på mitt eget konto Om det inte vore för att det alltid är vi kunder som ska drabbas, önskar jag att varenda jävla bank går i konkurs
   
 14. M
  Medlem · 1 inlägg

  MeJosefin

  Medlem
  Hej! Vi bytte nyligen bolånebank till Nordea. Vi hade ett digitalt möte med en handläggare om låneuppläggen. Hon var väldigt hjälpsam och allt gick väldigt fort!
  Med vänlig hälsning från Mölnlycke
   
 15. J
  Medlem · Stockholm · 40 inlägg

  jani84

  Medlem
  haha. Ja absolut. Allt är möjligt!

  om man bor hos mamma, lever som student i 10år, undviker alla utgifter och spenderar sin fritid med att panta burkar så kan man bli mångmiljonär.

  oavsett så är det inte poängen. Poängen är att han borde ha väldigt enkelt att påvisa detta för banken. Men han har ju uppenbarligen inte det. Han söker om ett väldigt lågt bolån. Om allt bara rimmade skulle han fått detta direkt. Något stämmer inte.
   
  • Laddar…
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.