Byggahus.se
 1. Byggahus.se är oberoende på konsumentens sida Regler

Köpråd: Utomhuskamera

 1. Mac_attack
  Medlem · Göteborgs län · 288 inlägg

  Mac_attack

  Medlem
  Hej!

  Har varit en del inbrott det senaste..

  Någon här med tips på en bra utomhuskamera? Gärna batteridriven och med siren-funktion, billig drift är en klar bonus (ej dyr cloud).

  Funderar lite på att slå till på Google Nest Cam alternativt det billigare alternativet Ring stick up cam. Någon här med erfarenhet av någon av dem?

  Tanken är att placera utomhus vid ytterdörr och altan. Tack på förhand!
   
 2. E
  Medlem · Skåne · 11 319 inlägg
 3. Mac_attack
  Medlem · Göteborgs län · 288 inlägg

  Mac_attack

  Medlem

  Tack för tipset!
  Ska kika på om kabel kan fungera för oss.

  Kan man följa kameran live i mobilen? Förlorar man allt om de tar med sig kameran eller förstör SD-Kortet? Vet du vad molnlösningen kostar?
   
 4. Jonatan79
  Hobbysnickare · Nacka · 13 552 inlägg

  Jonatan79Premiumikon: Hand

  Hobbysnickare
  H ar du belysning på garaget redan? Annars upp med en stark lampa med rörelsesensor
   
 5. Mac_attack
  Medlem · Göteborgs län · 288 inlägg

  Mac_attack

  Medlem
  I vårt fall är det inte till garaget utan själva radhuset. Det är hyfsat stark belysning på framsidan, vi har även belysning på altanen.

  Men det här verkar inte ha hindrat tjuvarna för att ta sig in hos en granne och inbrottsförsök hos en annan, både gångerna via köksfönster.

  Nu funderar jag på att ställa kameror inomhus i just köksfönster och altanfönster, och kanske koppla smart mot plejd så att lampor tänds i intilliggande rum när någon går nära
   
  • Laddar…
 6. Jonatan79
  Hobbysnickare · Nacka · 13 552 inlägg

  Jonatan79Premiumikon: Hand

  Hobbysnickare
  Bra,ljus och ljud skrämmer nog mer än kameror som får svårt att stoppa eller identifiera
   
 7. E
  Medlem · Skåne · 11 319 inlägg
  Svar ja. Dom har en app som fixar detta. Utan molnlagring så ryker allt inspelat material om kameran eller kortet förstörs.

  Pris för deras tjänst verkar ligga på 30kr/månad/kamera för Basic, ", plus-tjänst" 70 kr/månad/kamera.
   
 8. M
  Medlem · 1 inlägg

  MrJberg

  Medlem
  TP-Link Tapo tycker jag funkar bra. Har lampa och ljud. Molnlagring finns, men ej ett måste. Finns på t.ex. kjell.com
   
 9. L
  Medlem · 2 inlägg

  Lambracks

  Medlem
 10. D
  Medlem · 181 inlägg
  Använder Arlo, är supernöjd.
   
 11. V
  Medlem · 3 inlägg

  Villa HS

  Medlem
  Hej. Använder oxå Arlo pro runt hela huset med molnlagring. Kostar från 29kr och upp till 149 kr har jag för mig. Men då har man även en viss garanti det första året. Finns att läsa om. Har stenkoll på vad som försiggår när man vaknar om någon person rört sig på tomten eller djur. Kan även läsa av om det är paketleverans m.m
  Rekommenderar starkt. Vi kör även alarm från Safeland som jag installerat själv. En engångskostnad och du sköter allt i mobilen. Magiskt bra alarm från Ukraina dessutom . Lycka till
   
 12. R
  Medlem · 414 inlägg
  Haft Arlo Pro 2 sedan dom kom 2017/2018 nån gång. Inga problem alls och inget abonnemang.
  En nackdel är att ir dioderna inte lyser upp så långt. Men har du belysning utomhus så gör det enorm skillnad. Ska du övervaka fram och baksida så sätt upp typ två kameror på varje sida så dom filmar varandra.
   
  • Laddar…
 13. Forsyth
  Medlem · 6 inlägg

  Forsyth

  Medlem
  Jag har 9st Ring stick-up cam battery runt huset. Funkar alldeles utmärkt. Har även 6st trådade inomhus. Det är aldrig en lögn om vem som började fighten bland barnen numer iaf :)

  Har belysning (sensorstyrt) framför alla ingångar med dörr så om man kommer närmare än 6-9m från en dörr så lyser det upp. Kamerorna reagerar riktigt snabbt. Jag hinner aldrig mer än 1-2m inom ett synfält så påbörjas inspelning och notis kommer till mobilen. Notiser plingar till inom 1s. Alla kameror ut och inne korsar varandra så att enda stället att gömma sig är i badrum för att inte fastna på en kamera. Det enda som skulle kunna vara bättre är upplösningen. Jag kan inte läsa registreringsnummer 20m bort.
   
  Redigerat
 14. Mac_attack
  Medlem · Göteborgs län · 288 inlägg

  Mac_attack

  Medlem
  Kräver Ring stick up också en basstation eller kan de koppla upp mot nätverket utan?
   
 15. Forsyth
  Medlem · 6 inlägg

  Forsyth

  Medlem
  De funkar utan så länge de har wifi och alltså ingen basstation. Jag har UPS till router och fiberbox för att undvika att Internet blir den felande länken som är enkel att slå ut. Det går inte att komma åt säkringsskåpet utan att fastna på kamera iaf så man kan ge sig själv en chans att ringa grannarna (f.d chef för polisens insatsstyrka). Värt att tänka på är att köpa ett par extra batterier. Jag har 3st extra till nio kameror och att byta batteri tar 15-20s så det är ytterst smidigt på vintern och -25 att det går snabbt och man har alltid tillgång till batteri. Ska vi bara borta länge så ser jag alltid till att alla kameror har batterier som bytts inom 2 dagar innan avfärd. Var borta över 5v i sträck i somras och ingen kamera fick slut batteri innan jag kom hem. Den kamera som tar slut fortast är alltid Ring Doorbell Plus (v3) då man har alla kvarterets barn som hänger hos oss jämt.
   
  Redigerat
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.