Byggahus.se

Köpråd - bästa tvättmaskin (+tumlare) för barnfamilj

 1. L
  Medlem Nivå 3
  Då ska ni definitivt ha en separat torktumlare och tom kanske två om ni har en tvättmaskin som kör 12 kg i stöten :D

  Kolla upp att maskinen ni väljer har program för snabbtvätt och har tillval för extra sköljning. Ett annat tips är att kolla att det är enkelt att ställa in och inte är en massa knappande i menyer, för det är sjukt irriterande om man måste knappa sig runt i menyer för att ställa in sin "standardtvätt" varje gång.
   
 2. martin43
  Husägare · Nivå 11
  Se till att köpa maskiner med fem års garanti också. De är inte dyrare.
   
 3. D
  Medlem Nivå 6
  Av nyfikenhet, står det någonstans i testerna vad vattenförbrukningen är under torkcykeln??vill minnas att det är konstant vattentillförsel under torkningen.
   
 4. D
  Medlem Nivå 6
  Hittar inte info om huruvida LG maskinen är luft- eller vattenkyld vid tork men ex en av cylindas modeller använder 48 liter vatten vid tvätt men ytterligare 64 liter vid tork. 9 tvätt o torkomgångar är alltså strax över 1 kubik vatten.
   
 5. N
  Medlem Nivå 5
  Då har vi tänkt om och bestämt oss för att satsa på separat tvätt och tork från Miele. :)

  Vilka modeller ska man välja? Blir man nöjd med någon av deras "billigare" modeller?
   
 6. S
  Medlem Nivå 3
  Med risk för att stöka till ert beslut om separata maskiner; fundera på hur ofta ni vill gå till tvättstugan. Jag har en kombinerad maskin från Miele, och det som jag tycker är absolut skönast är att kunna lägga in en tvätt på morgonen, och efter jobbet är den torr och redo att tas undan. Om det har blivit mycket smutstvätt går det att köra en komplett tvätt och tork på kvällen också, då har man två maskiner tvättade och torkade på tre besök vid maskinen.
   
 7. electroluxaren
  Medlem · Nivå 16
  Mieles billigare modeller är tillverkade i tjeckien och anses inte hålla riktig mielekvalitet
   
 8. N
  Medlem Nivå 5
  Uppföljning så här ett år senare; vi köpte några av de bättre maskinerna från Miele (alltså separat tvätt och tumlare) när Elgiganten hade någon form av kampanj och är väldigt nöjda.

  Det var dyrt, men det fungerar mycket bra. Speciellt bekvämt är automatiskt tvättmedelsdosering. Bara att slänga i tvätten och köra igång.

  Irriterande är att tvättmaskinen piper som fasen när den är klar, men det kanske går att stänga av i någon inställning för den som orkar sätta sig in i det...