Byggahus.se

Köpekontrakt utan tomt

 1. D
  Medlem · Västmanland · 37 inlägg

  dyveke

  Medlem
  Hej,

  vi har hittat ett hus vi skulle vilja bygga men tomten vi ville ha var inte längre ledig. Nu säger säljaren att det inte är ngt problem utan att vi kan skriva ett kontrakt på husköpet och sen ska han leta efter en tomt åt oss. Till saken hör att priserna på hussatserna ska höjas den 24/1, så det vore väl intressant ur ett rent ekonomiskt perspektiv att skriva kontraktet på husköpet nu (och få det lägre priset) och hitta tomten sen.

  Jag känner mig dock osäker av lite olika anledningar. Vad händer om säljaren inte hittar en tomt som vi är nöja med (vi vill t ex att tomten ska ligga i tätort), om vi genom kommunens tomtkö får en annan tomt där vi tycker att ett annat hus passar bättre (kanske från en annan leverantör) etc.

  Har ngn några goda råd att dela med sig av? Tages tacksamt emot. :)

  mvh
  /dyveke
   
 2. H
  Moderator · Stockholm · 42 787 inlägg

  hempularen

  Moderator

  Re: Köpekontrakt utan tomt

  Sätt er inte i den saxen. Om det överhuvudtaget skall vara att tänka på så måste ni ju villkora det med att ni skall få fram en tomt inom en viss tid. Utan några villkor från hustillverkaren som kan tvinga er att accpetera en kanske dålig tomt.

  Men den tidspress säljaren försöker få in er i nu innebär att ni kommer att få lämna obehagligt mycket om tillval etc att beslutas efter att ni har skrivit på. Och när ni skrivit på kan du räkna bort allt sdom heter prisförhandling om ev. tillkommande kostnader.

  Om ni skulle få tag på en lämplig tomt för det här huset senare så är det bara att spela dum angående den påstådda prishöjningen och gör klart att ni tittar även på andra objekt. Förutsätt att ni får det till det gamla priset.
   
 3. Hemmakatten
  Medlem · 11 627 inlägg

  Re: Köpekontrakt utan tomt

  Tomten kommer först - absolut. DÄREFTER bestämmer man vilket hus som passar på tomten! Skriv INTE på något köpekontrakt för hus nu, husföretaget lär vilja sälja till er senare också. Dessutom kanske huset inte ens får bygglov beroende på detaljplanen i det område där ni köper en tomt.
   
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.