Byggahus.se

Köpare vill in och renovera efter köpkontrakt men innan överlåtelse...

19k läst  78 svar

 1. Lucky2015
  Medlem Nivå 6
  Köpet kan fullföljas ändå. Det räcker att ansökan om dödsbolagfart är inlämnad. Den nya köparen kan samtidigt lämna in ansökan om lagfart för denne. De hanteras i tur och ordning. Det borde inte vara några problem att ändra tillträdesdatumet trots att lagfarten inte är beviljad under förutsättning att ansökan är inlämnad till inskrivningsmyndigheten.
   
 2. S
  Medlem Nivå 8
  Bra synpunkt.
  Tror dock att köparen hade problem med banken, de beviljar inte lån förrän dödsbolagfarten är klar...
   
 3. Lucky2015
  Medlem Nivå 6
  Det låter märkligt. Är du säker på att köparen är helt uppriktig om detta och inte bara säger så för att de vill få tillträde innan de betalt hela köpeskillingen. Men vad du än gör, släpp inte köparen innan tillträdet och absolut inte om de ska börja renovera. Fullföljer de inte köpet står du med skägget i brevlådan. Finns ingen anledning att ge dem tillträde till en fastighet de ännu inte äger.
   
  • Laddar…
 4. S
  Medlem Nivå 8
  Ska förtydliga att det inte är jag som är TS.

  Håller med helt om din slutsats, låt ingen göra åverkan på något de inte äger.

  Angående lånet skriver TS så här i inlägg #33:
  "För att en fastighet som har lagfart på en avliden person ska kunna säljas vidare behöver lagfart vara registrerad på ett ”dödsbo”. Ansökan om dödsbolagfart tar lika lång tid som en vanlig lagfart. För närvarande 17 arbetsdagar vilket ger dryga tre veckor. Först då är bank normalt villiga att ge lån för att avsluta ett köp."
   
  • Laddar…
Bevaka ämnet och häng med när det uppdateras.
Bevaka