Byggahus.se

Köpa tomt med befintlig hus för ombyggnad

 1. R
  Medlem · 280 inlägg

  Rodge68

  Medlem
  Det har varit jäkligt svårt att hitta en vettig tomt att bygga på i våra hemtrakter. Kommunen har tomter som är för små och ligger fel tycker vi.
  Min undran är, kan man köpa en liten sommarstuga som man bygger om till permanentboende? Det är andra som gjort det på det tilltänkta området.
  Vad ska man tänka på.
   
 2. G
  Medlem · 2 147 inlägg

  Re: Köpa tomt med befintlig hus för ombyggnad

  Det finns fler som har tänkt den tanken. I sommarstugeområden finns det ofta restriktioner i hur stora hus man får lov att bygga. Det måste man kolla med stadsbyggnadskontoret innan man köper något.
  En annan sak som kan vara bra att tänka på är ju att servicen i ett sommarstugeområde är sämre än i ett villaområde (kommunal service, affärer...)
   
 3. KarlXII
  Medlem · 3 348 inlägg

  KarlXII

  Medlem

  Re: Köpa tomt med befintlig hus för ombyggnad

  Så gjorde vi. Det är egentligen enda sättet att komma åt en STOR tomt till någorlunda pris, åtminstone i Stockholmsområdet.
  Vissa kommuner har restriktioner, andra vill att folk ska flytta ut.
  Hos oss finns det heller ingen detaljplan, vilket medger lite fantasifullare byggen :)

  Många av nackdelarna som GF räknar upp är visserligen där plus att man måste ordna eget vatten och avlopp m.m. Å andra sidan får man kanske en högre boendekvalitet utan grannar 10 m från huset samt eventuellt en hög värdestegring när civilisationen närmar sig...
   
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.