Byggahus.se

Köpa diskmaskin; vilka ska man undvika?

 1. R
  Lösvirkesbyggare · Kungsbacka, Halland · 4 656 inlägg

  roli

  Lösvirkesbyggare
  Nja, kanske inte allt från Italien. Fråga Göteborgs Spårvägar vad det tycker om italienska spårvagnar. Tror du kommer att få se ett antal ögon som blir alldeles svarta....

  När det gäller diskmaskinen i fråga så undrar jag varför man skall ha wifi på en diskmaskin. Är det inte bättre att det inte finns för då är det ju en sak som inte kan strula/sluta fungera. Saknas det så borde det vara en bättre maskin jämfört med en som har funktionen eller......
   
 2. Magnus Filip
  Medlem · 646 inlägg
  Givetvis finns det undantag, gamla fina kåkar. Men de är inte så många.
  Men ta en tur i landet och kika på många sjaskiga hus från 30, 40, 50, 60 talet och äldre. Bevaras eller bytas mot nya? Men visst alla tycker olika.

  Byta ut helt fungerande och bra prylar mot nya är något som skett länge iaf sedan 90-talet så länge som jag har märkt och tänkt på det. Säkert innan också. Bilar är väl nästan vanligast och inte irrelevant för de håller lika bra många år till, cyklar, datorer, telefoner byter många varje år fast de håller längre, kläder, TV, möbler, skor. Kommunala och statliga byggnader som bibliotek och skolor och massor av andra.
   
  Redigerat 7 sep 13:49
 3. Oldboy
  Medlem · Skåne · 5 460 inlägg

  Oldboy

  Medlem
  Check på den. (y)
   
 4. J
  Medlem · Örebro · 48 inlägg

  Joakim Ågren

  Medlem
  Ja länder kan ju inte vara bäst på allt! Kanske spårvagnar inte är Italiens starkaste sida! :D Däremot vet jag att Italien är bra på att tillverka liftsystem till skidorter!:p

  WiFi är inget jag själv tänkt använda på min kommande Siemens maskin men tog upp det exemplet då det ju blivit populärt med smarta hem så premium maskiner bör ju ha nån sorts funktion på det området. Jag tog upp WiFi som saknad fuinktion på den där Husqvarna'n eftersom det var en av få saker som saknades i funktionsväg jämfört med de dyraste maskinerna, det var annars ovanligt många funktionsboxar som den där maskinen tickade på listan så verkar vara ett bra val i förhållande till pris.
   
 5. Hep
  Garagebyggare · Stockholm · 1 374 inlägg

  Hep

  Garagebyggare
  Att många byter ut fungerande prylar vet jag mycket väl, och det har väl ingen förnekat. Fast det var du som ville ha det till ett rationellt och nästan klimatsmart agerande och där står du nog mer ensam.
   
 6. V
  Medlem · 134 inlägg

  VetarN

  Medlem
  Köpte en cylinda Sverigemaskinen förra året och har inget bra och säga om den i alla fall.

  Krånglat, dålig diskning, trög bestickslåda. Haft besök 2 gånger och nu en 3e av cylinda men sista gången 2 månader (minst) väntetid. sjuk missnöjd och tänkte väl att en maskin för typ 7000 skulle vara okej.
  Har fått elon och ta in min maskin nu så jag kommer få byta. Blir en miele eller Siemens. Känns dyra och ser bra ut och har en del lulul. Vet i fan om de blir bättre men kan i alla fall inte bli värre.

  För övrigt, för en barnfamilj är garanti fan ett otyg gällande diskmaskin. Haft en diskmaskin dåligt fungerande från o till 1 år. Vet inte om garantin är speciellt viktig. Hade hellre haft en fungerande maskin och hade fan hellre lagt ut 10k till och bara köpt en ny direkt istället för o krångla med garanti. Diskmaskinen är som hjärtat den får inte stanna.
   
 7. Magnus Filip
  Medlem · 646 inlägg
  och ändå köper "alla" grejer som aldrig förr och slänger på tippen fullt fungerande prylar för att de har fel färg eller inte är som grannens
   
 8. M
  Medlem · Västmanland · 545 inlägg

  mattoys

  Medlem
  Ja, Asko diskmaskinen jag har lyser grönt när den är klar, rött när den diskar, och blått i början av diskprogrammet. Gissar att är det rött så skall man inte öppna men är det blått så är det okey.
   
  • Laddar…
 9. B
  Medlem · Uppsala · 345 inlägg

  Bassrunner

  Medlem
  Men den gröna lampan (i alla fall på min ASKO) slocknar efter en viss tid. Vet inte hur länge, men om jag kör maskinen på kvällen så lyser den inte när jag går upp på morgonen.
   
 10. Huddingebo
  Medlem · Stockholm · 2 185 inlägg

  Huddingebo

  Medlem
  När jag studerade LCA på teknis för ca 20år sedan så gjorde vi studier på kylskåp och frysar.
  Som beräkningsexempel.
  Det vi kom fram till var att det i princip aldrig lönade sig att ersätta en fungerande kyl/frys med en ny i syfte att spara el.
  Hade man en genomsnittlig 10år gammal maskin tjänade man in ett byte till en ny och snålare efter ca 50år.

  Man behövde ha väldigt gamla kylskåp med aldrig teknik för att det på.10-20år skulle vara lönsamt.
  Sannolikt är intjäningstiden ännu längre idag.

  Tvättmaskiner värmer vatten år 2021 fortfarande med en elslinga och vispar runt med en trumma. Skillnaderna är inte enorma.
   
 11. S
  Medlem · Stockholm · 468 inlägg

  Sackaros

  Medlem
  När man pratar energibesparing från vitvaror ska man inte glömma uppvärmningsform av huset. En stor del av året i Sverige värmer spillvärmen faktiskt huset och har man bra styrning av sitt värmesystem så tas den värmen tillvara och är inte alls spill.

  Gällande tvätt- och diskmaskiner så tror jag att energieffektiviteten är mest av ondo. Vår diskmaskin envisas med att föreslår ecoprogrammet inför varje start, men vi diskar ALDRIG på det. Tvättmaskinerna får alltid köra energislösande program som hittas långt in i menyerna. På den ena heter det riktiga 60-gradersprogrammet Hygien, på den andra Allergy+. Vad jag har läst mig till fuskar tillverkarna och 60-gradersprogrammet kanske går i 50 grader i verkligheten, det är inte att vara energieffektiv, det är falsk marknadsföring. Sämre sköljning är också standard för att spara vatten.
   
 12. Hep
  Garagebyggare · Stockholm · 1 374 inlägg

  Hep

  Garagebyggare
  Och ”alla” flugor äter bajs. Vill du försvara det också bara för att det är något jättemånga gör, eller vill du tänka ett varv till först?
   
 13. J
  Medlem · Örebro · 48 inlägg

  Joakim Ågren

  Medlem
  Det är bara den dyrare 3TC modellen av Sverigedisken som tar 16 kuvert som har bestickslåda den vanligare 2TC modellen har bara vanlig bestickskorg. Den 3TC modellen kostar 8500 Kr så fick du tag på den för 7000 Kr måste den varit på rea. Låter illa att bestickslådan är trög redan från fabrik och att diskresultatet blir dåligt. Du säger också att den krånglat, på vilket sätt? Det där med 2 månader för tekniker låter extremt, var det under semestertid? Vet att det varit högt tryck på alla former av tekniker nu under pandemin samt att det varit krångel att få fram delar pga leveransstörningar och komponentbrist. Kan ju påverka sånt också! Vilka Siemens och Miele maskiner är det du tittar på?
   
 14. T
  Medlem · 1 251 inlägg
  Siemens överlag när det gäller vitvaror!
   
 15. T
  Medlem · 310 inlägg

  TottoGBG

  Medlem
  Italien ligger före oss på många områden så jag tänker inte utgå ifrån att det är en dålig maskin.
  Lampan var en starkt bidragande orsak till att jag valde just den här och även i övrigt fyller den mina krav, på pappret i alla fall. Vi får se hur det blir i verkligheten. Jag köpte den av Elon här i mitt lokala centrum och fick den installerad av deras tekniker. Och så drog de av 1500 på priset.
   
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.