S
Hej.
Har tyvärr dragit nitlott på köksrenovering. Plattsättare har behövt göra om jobbet två gånger (andra gången byttes inte alla plattor), nu har vi krävt att företaget ska anlita annan hantverkare att göra så det ser bra ut, men de anser att det bara ska bytas ut en platta. Fogen är ojämn vissa ställen 5mm andra 2mm och det är fogsprång på 4 plattor. Önskar ta in besiktningsman innan de bara gör om sista plattan, men byggföretaget säger att jag inte får det, för de vill inte vänta. Kan nämna att byggjobbet tagit 5 månader.
Frågan är också, kommer en besiktningsman kunna avgöra om hela kakeljobbet behövs göras om? Var går gränsen för kosmetiskt/icke fackmässigt gjort? Eller ska man räkna med helt ojämn fog och fogsprång på flera ställen. Vill inte betala för besiktning hellre om det inte leder någonstans.
Tips på bra besiktningsman i sthlm tas emot med tack.
 
Bilder förenklar, många och närbilder
 
S
Kan skicka bilder på pm. Rädd för att företaget sitter här inne och läser.
 
BirgitS
Delvis beror det ju på hur jämna plattorna är i storlek, en del sorter varierar flera mm i storlek och då blir ju fogarna med nödvändighet olika stora. När det gäller det estetiska så brukar det i många fall vara så att det gäller på typ 1 m håll och med ljus rakt framifrån.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.