Byggahus.se

Kluckande från avlopp i köket

 1. D
  Medlem Nivå 1
  Hej!

  Vi renoverade vårt kök för 5 år sedan och den senaste tiden har det "kluckat" ifrån avloppet i köket. Jag har rengjort vattenlås och rören ner till golvnivå men utan resultat. Jag har även bytt avluftningen på vinden till en ny.

  Jag funderar på om man måste ansluta någon form av vakum/vattenlås för att slippa detta. Jag tycker det ser ut som att vattenlåset inte fyller sin funktion, alltså att det inte finns vatten som stoppar lukt etc.

  Jag bifogar en bild så får ni gärna komma med förslag.

  MVH Daniel

  Inloggade ser högupplösta bilder Logga in
  IMG_0989.jpg
   
 2. imported_Benno
  Medlem · Nivå 9
  Kluckande brukar betyda dags för spolning av avloppsrören. M.a.o. stopp någonstans.
  Ta hem spolbilen under ordinarie arbetstid så blir det inte så dyrt som ett akutstopp kan bli under helgen.
   
  • Laddar…
 3. Dheri
  Medlem · Nivå 11
  Har haft samma problem med kluckande avlopp i köket. Spolade rören från köket med högtryckstvättens rensslang, fick bort massor med skit men kluckandet var kvar. (Misstänker att det är något rör under källargolvet som leder mellan badrummets och kökets avlopp, och därmed till avluftningen, som är ganska tätt) Jag löste det med att sätta en extra avluftning på köksavloppet, finns att köpa som man kopplar direkt på y-kopplingen du har i nederkant.
  Så småningom kanske jag försöker mig på att spola lite mer noggrant, men nu rinner det undan snabbt och tyst så det är inte så högt prioriterat.
   
 4. J
  Medlem · Nivå 14
  Samma här. Hade spolat avloppsrören flera gånger men kluckandet i köket fortsatte. Satte in en extra avluftningsventil modell mindre (för 50mm rör) efter vattenlåset och kluckandet upphörde.
   
 5. Krilleman
  Plumber · Nivå 25
 6. A
  Medlem · Nivå 20
  Fundering, om ett avlopp fungerat i fem år och sedan börjar klucka betyder för mig att det börjar bli stopp någonstans.
  Att då åtgärda symtomen som är kluckandet med att sätta in en vacuumventil känns som att man inte löser problemet.

  Utgår från ett hus.
  Mitt förslag är att ni spolar rent hela avloppet. Förhoppningsvis finns en spolbrunn på tomten så ni kan spola rent utifrån och in i avloppssystemet. Börja alltid här, för finns det ett stopp eller nästan stopp och man spolar inifrån kan du trycka ut avloppsvatten i bostaden. Sedan kan man även spola rent inifrån via renslucka eller från golvbrunnar.
  Jag har gjort det några gånger med högtryckstvätt och 15m spolslang, när det börjat klucka i vasken eller golvbrunn. Brukar då också låta kranar stå och spola så man får mycket vatten som kan skölja rent hela vägen ut i gatan.
  Speciellt gamla hus kan få dessa problem med snålspolande toastolar, nya tvättmedel som blir som en smet och även vattensparande maskiner. Hos oss är det 10 m rör i marken (gjutjärn/höganäs) under källaren från tvättstugan ut till övriga stammen som får problem med kluck i t.ex. duschens golvbrunn. Behöver spolas med 2-årsintervall.
   
  • Laddar…