Byggahus.se

Klinkers vs Trägolv?

 1. F
  Medlem · 40 inlägg

  frys74

  Medlem
  Har suttit och kikat i olika inredningstidningar och sett att det blir mer och mer vanligt att lägga klinkers även i vardagsrum, speciellt där man har en öppen planlösning mellan kök och vardagsrum. Tycker att detta är supersnyggt och ger en kontinental känsla.

  Vill gärna ha lite feedback på för och nackdelar. Tror ni att man tröttnar på stenen?

  Tacksam för alla synpunkter

  Fia
   
 2. D
  Medlem · 163 inlägg

  Dark_Helmet

  Medlem

  Re: Klinkers vs Trägolv?

  Jag var för några dagar sedan i ett hus med mycket klinkers, bara över dagen. Visst är det snyggt men oj vad ont man får i ben och fötter efter bara ett litet tag. Det blir ju per definition stenhårda golv, medan parkett som vi har ju är betydligt mjukare i jämförelse.
   
 3. F
  Medlem · 40 inlägg

  frys74

  Medlem

  Re: Klinkers vs Trägolv?

  Det tål ju att tänkas på, tack för synpunkten!

  Fia
   
 4. Jesca_j
  Medlem · Västerbotten · 3 024 inlägg

  Jesca_j

  Medlem

  Re: Klinkers vs Trägolv?

  I vårt hus har vi mer än hälften av golven (~150kvm) granit/granitkeramik/klinker och för oss är det ett jättebra val, tåligt lättstädat varmt och snyggt (subjektivt :D) dock så har vi parkettgolv i vardagsrummen (2stycken) och i två sovrum.

  Nackdelen är som nämnt att det är hårt, och att saker som tappas ner i det ofta går sönder. Man får lägga ut mattor där småbarnen skall lära sig krypa och gå.

  Jag skulle kunna tänka mig klinker i vardagsrummet, helt klart.
   
 5. F
  Medlem · Stockholms län · 1 970 inlägg

  Farzan

  Medlem

  Re: Klinkers vs Trägolv?

  En f d grannfamilj hade klinker på hela entreplan inkl v-rum. Vi tyckte alltid att det kändes väldigt fräscht och trevligt när man hälsade på och litet kontinentalt, som sagt.

  Ang. småbarn och klinker - ovannämnd familj hade fem barn varav fyra födda medan de bodde där och de verkade aldrig se det hårda golvet som något problem. Själva har vi fyra barn, och hela källaren där det blir många vilda springlekar har klinkergolv utan att vi har tyckt att det har varit något problem. Barn slår inte ihjäl sig eller skadar sig allvarligt när de kryper, går eller springer på hårda golv - de har lägre fallhöjd, lägre kroppsvikt och flexiblare skallar än vuxna. Och de lär sig automatiskt att vara försiktiga. T o m små bebisar som ligger mycket på hårda golv lär sig att hålla upp huvudet när de rullar runt.

  Direkt nedanför trappor kan det däremot vara otäckt med klinker om man har småbarn. Där kan det vara läge att välja annat golv eller lägga på en tjock mjuk matta.
   
 6. F
  Medlem · 40 inlägg

  frys74

  Medlem

  Re: Klinkers vs Trägolv?

  Tackar för alla synpunkter :).

  Tror nog att det lutar åt att lägga klinkers även i vardagsrummet...

  Ska åka in till "stan" och titta på utställningar och kanske framförallt priser :surprised:.

  Mvh Fia
   
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.