Byggahus.se

Klausuler i kontrakt

 1. L
  Medlem · 29 inlägg

  libel

  Medlem
  Hej!

  Vi ska köpa en tomt och sedan skriva avtal med en hustillverkare för byggandet av huset.
  Nu vill vi ju vara säkra på att vi får vårt hus sålt för ett visst belopp samt att vi får lån. Huset kommer inte att säljas förrän i vår och tomten köps i höst så egentligen är ju detta klausuler som enbart påverkar kontraktet med hustillverkaren. Men hur gör man då om en av oss tex blir av med jobbet så att man inte får lån, men köpet av tomten redan är gjord? Då står man där med en tomt som man inte får bygga på.
  Och en annan fråga - brukar man kunna ta med klausuler om beviljat lån + sålt hus i kontrakt med hustillverkare? Går de med på det?
   
 2. C
  Medlem · 611 inlägg

  carlssoni

  Medlem

  Re: Klausuler i kontrakt

  För att inte hamna i den situationen att stå både med det gamla huset och den nya tomten och ett avtal om en husentreprenad bör ni se till att det i avtalen tas med klausuler om att Ni inte får huset sålt före en viss tidpunkt och/eller får lån så återgår köpen utan kostnad för Er.
  Det är ju dock inte alls säkert att tomtsäljaren respektive hustillverkaren går med på detta.
  Jag anser det bäst att Ni inte tecknar några avtal förrän Ni sålt huset och vet hur det blir.
  Det finns kanske en risk att tomten går ifrån Er men hustillverkaren lär väl vara angelägen att få leverera även om avtalet blir skrivet senare. Det finns ingen anledning att ha för bråttom och riskera något.
   
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.