Byggahus.se

Kan nån hjälpa oss??

 1. E
  Medlem · 22 inlägg

  Ewa

  Medlem
  Vi skrev på köpekontrakt avseende en tomt för ca 1 år sedan. I samband med detta la vi en handpenning om 30 tkr. Totala priset för tomten var 360 tkr. Denna summa skulle betalas senast 2 månader efter att avstyckningen var klar.

  Under byggprocessens gång visade det sig att det skulle bli dyrare att bygga på tomten än beräknat. Detta beroende på att det på tomten legat ett grustag som fyllts igen med blålera blandat med sprängsten. Grundläggningen drog iväg med (på pappret) 180-400 tkr beroende på metod. Kan oxå nämna att säljaren inte upplyste oss om att det funnits ett grustag på tomten.

  Vi valde då att inte fullfölja köpet och meddelade säljaren att vi ville häva köpet. Detta gjordes. Nu skulle vi vilja ha tillbaka viss del av handpenningen. Vi har letat för att hitta liknande rättsfall, men de enda vi hittar handlar om det fall när säljaren häver. Köparen har då rätt att ur handpenningen få ersättning för den skada han lidit. Det kan vara tex för att man gjort sig av med befintlig bostad och drabbas av merkostnader för detta osv.

  Finns det nån som har varit med om samma situation som oss, dvs köparen häver köpet, och vad har ni i så fall gjort? Vore även tacksam om nån har nåt rättsfall att hänvisa till!

  Tackar på förhand!!//Hobart :-[
   
 2. A
  Medlem · 854 inlägg

  ama

  Medlem
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.