Byggahus.se

Kan man som säljare stämma en besiktningsman?

 1. C
  Medlem · 357 inlägg

  Conan

  Medlem
  Köparna av vårt hus har hoppat av efter en överlåtelsebesiktning. Vi menar att besiktningen inte är korrekt utförd www.frejmus.se/Hem.html och undrar om man då kan dra besiktningsmannen på mellanskillnaden av det bud som köparna la och det bud som huset så småningom säljs för? Eller något annat....?
   
 2. E
  Medlem · 305 inlägg

  ErikL

  Medlem

  Re: Kan man som säljare stämma en besiktningsman?

  Du kan självklart aldrig stämma besiktningsmannen om inte _du_ haft något avtal med honom.

  Vad gäller köparen beror det helt på vad som stod i kontraktet/köpeavtalet. Om köparen hade rätt att frånträda avtalet efter att ha gjort en besiktning är det ju precis det han har gjort.

  Efter att snabbt ha ögnat igenom din hemsida tycker jag det verkar som besiktningsmannen gjort ett rätt bra jobb. Han har hittat både allmäna riskkonstruktioner och antal specifika punkter där det t.ex. finns fukt i huset. En riskkonstruktion är just en risk, det innebär inte att det finns något fel som måste åtgärdas idag, men det kan uppstå i framtiden.Det finns på alla begagnade hus, så det är möjligt köparna varit för kinkiga, men det är bara deras problem om de hade rätt att avbryta affären.

  Sen tycker jag du missar en sak: Noterade "riskkonstruktioner" skyddar till stor del dig som säljare. Om det _inte_ är upptaget som en riskkonstruktion så kommer t.ex. mögel i golvet eller fukt i väggarna med stor sannolikhet att räknas som dolt fel, och då får ni stå för hela kostnaden om köparna upptäcker det inom tio år!

   
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.