Byggahus.se

Kan man måla över tegelfasad?

 1. T
  Husägare Nivå 3
  Ja, frågan är det, kan man måla över tegelfasad? Självklart ja. Men håller det? Vilken färg i så fall? Blir det fult? Om man lämnar bruket mellan stenarna omålat kanske? Har någon gjort det? Blev de/ni nöjda? Bild för uppmärksamhet
  Inloggade ser högupplösta bilder Logga in
  tegelhus.jpg
   
 2. thomas33
  Renoverare · Nivå 15
  Givetvis kan du måla med en silikatfärg, men sen är du tvungen att underhålla fasaden likt träfasader med regelbunden målning.

  Jag anser att det blir fult.
  Betydligt bättre att då putsa fasaden och få den i annan färg, eller från början valt ett hus utan tegelfasad.
   
  • Laddar…
 3. a.o.f
  Medlem Nivå 3
  "German smear" är populärt i renoveringsprogram. Det är ju inte målning men man får en anna fasad. Skulle vilja prova det själv men då gäller det att hitta någon som kan utföra jobbet.
   
 4. T
  Husägare Nivå 3
  Kan du utveckla lite varför tycker du att det blir fult? Tillgjort? Skuggorna av tegelstenarna? Eller ? Det är det jag helst vill veta. :) Jag har hittat dem andra trådarna om silikatfärg, men är mest intresserad av det estetiska värdet. Eller "ovärdet" ;)
   
 5. a.o.f
  Medlem Nivå 3
  I TV-serien "Fixer Upper" så målar de nästa varenda tegelhus de renoverar och om det blir snyggt eller inte beror mest på om man gillar färgen eller inte.
   
  • Laddar…
 6. T
  Husägare Nivå 3
  Det är för shabby chic för min egen smak. Då är puts med lite grövre sand och kalk är finare. [​IMG]
   
 7. thomas33
  Renoverare · Nivå 15
  Jag föredrar äkta material.
  Liksom plastmattor med tryckt trämönster. Plastpaneler som ser ut som trä eller tegelfasad mm blir även en målad tegelfasad något konstlat. Tegel är ett perfekt fasadmaterial. Kräver knappast något underhåll och är vid uppsättning betydligt dyrare än träfasad. Varför då kleta på färg och sedan få hålla på att måla regelbundet?
   
 8. T
  Husägare Nivå 3
  Själv tycker jag att tegelstenarna ser plottrigare ut i en annan färg, (efter min photoshoppade bild) på något sätt plastlikt, oäkta. Jag har aldrig sett målad tegelvägg, hade ändå varit kul att se i verkligheten. Jag förmodar att fasadtegel är behandlad mot regn och vind, så man inte kan bara kalka över.
   
 9. T
  Husägare Nivå 3
  Det gör väl alla? Jag menar att ett trägolv är så himla mycket finare än laminatgolv. Och helt klart är tegel ett perfekt fasadmaterial. Jag tänker inte måla över något. Jag lovar :crysmile::rofl:
   
 10. thomas33
  Renoverare · Nivå 15
  (y)(y)(y)
   
  • Laddar…
 11. Joachim Johansson
  Medlem · Nivå 4
  Ja, man målar både sten + fogar, antingen sprutar man eller rollar/penslar. Jag och sambon rollade och penslade hela vårt hus på 2 dagar, blev kanon om man gillar det.

  Alcro Silicat hade vi.

  Inloggade ser högupplösta bilder Logga in
  JBUP6220.JPG
   
  • Laddar…
 12. T
  Husägare Nivå 3
  Tack för bilderna! Ja, ni har fått ett helt nytt hus ju :) Har du bild-före också?
   
 13. a.o.f
  Medlem Nivå 3
  Fint!