Byggahus.se

Kan man häva ett köpeavtal?

 1. T
  Medlem · 3 inlägg

  Tezzis

  Medlem
  Vi har en tomt sen tidigare och har precis valt en husleverantör. Vi hittade ett hus som passade oss perfekt den enda nackdelen var att det var lite litet. Vi har skrivit ett köpeavtal med hustillverkaren men ej lagt handpenning. Nu har vi ändrat oss då säljaren inte verkar ett dugg intresserad av något gällande planritningar, tillval mm. Kan man häva det här avtalet vi skrivit på då vi ännu inte betalt några pengar?  :(
   
 2. H
  Moderator · Stockholm · 42 783 inlägg

  hempularen

  Moderator

  Re: Kan man häva ett köpeavtal?

  I princip så kan man inte häva ett köpeavtal, man åker på någon form av skadestånd. Men i många fall verkar det som skadeståndet blir ganska lågt (5000 - 25 000) om hävningen sker tidigt, det är i så fall ren "snällhet" från husleverantörens sida.

  I princip så har hustillverkaren rätt till ersättning för de kostnader de haft fram till hävningen plus den vinst de räknar med att göra på affären. I ett sådant sammanhang så är det risk att vinsten definieras som hela "täckningsbidraget" för affären (ren vinst plus affärens andel av fasta kostnader på fabriken). Då är det risk att skadeståndet kan uppgå till 30-40% av kontraktssumman.
   
 3. volvo
  Medlem · Södra sverige · 2 771 inlägg

  volvo

  Medlem

  Re: Kan man häva ett köpeavtal?

  Alla avtal går att häva.....frågan är bara till vilket pris.

  Det borde vara betydligt billigare och enklare att häva ett husköp innan man fått beviljat bygglov.
   
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.