Byggahus.se
Har precis köpt en bostadsrätt med vägghängd toalett. Vi tycker dock att toalettens spoljud är alldeles för högt och märket på toaletten känns väldigt okänt och har inte fått så bra betyg. Lyfco är märket.
Det saknas även ett skvallerrör ut från boxen där toan är inbyggd.

Tror ni man kan sätta dit skvallerrör i efterhand alternativt byta toaletten och riva boxen. Alltså utan att skada några tätskikt.

Det går ej att lyfta marmor-locket för det sitter fast.
 
  • 6EB53295-AF46-4673-B3CC-5D33C2AC4B41.jpeg
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
BirgitS
Om det är gjort som man ska så sitter tätskiktet på väggen bakom kakel och påbyggnaden är gjord inne i ett tätt rum. Däremot är det ju omöjligt att veta hur det är i ditt badrum. Men det ska ju gå att ta bort spolknappen och då få ett hål som man kan kolla igenom, kanske med hjälp av mobilkameran för att kunna se i fler vinklar.

Sen är det ju svårt att veta om avloppsröret sitter på ett sånt sätt att det passar en golvstående toalett.

När spolknappen är borta så kan man göra badrummet mörkt och sen lysa med en ficklampa längs golvet för att se om det går att se något ljus inne i boxen (eller tvärtom). För ett alternativ till skvallerrör är en liten springa mellan golvet och boxen.
 
Fixturen inuti lådan är nog bultad in i väggen bakom så det blir nog fula hål där som syns om du river lådan
 
Hej,

Jag upptäckte idag att det finns en springa mellan boxen och golvet där vattnet borde rinna ut ifall det blir läckage. Det är nog så det är tänkt i alla fall.
 
  • Gilla
BirgitS
  • Laddar…
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.