Byggahus.se

Kallras från takfönster - Vad är rimligt?

 1. T
  Medlem · Nivå 5
  Ja, eller hyr en värmekamera nu när det är kallt ute, då ser du vart det sipprar in kalluft, du kan kolla både ute runt huset och inne. då får du lite mer uppfattning varför det är så kallt, samt att du vet vart du ska söka, byggde själv hus och körde inte värme uppe första månaden, blev bara ca 17 grader där uppe, trotts att bjälklaget var full isolerat , och ingen värme, bara den som steg upp efter trappan. så något fel har du.
   
  • Laddar…
 2. Z
  Medlem Nivå 2
  Hej, tack för tipset, det verkar som de missat detta då lösullen hade packats nertill i kattvinden, varav plasten spruckit och lösullen runnit ut. Detta orsakade kallraset förra vintern, detta är åtgärdat enligt byggaren. ska verkligen kolla om det finns sådana tvärslån, om inte så är det något de måste åtgärda.

  Ja, vi trodde väl att ett nytt hus skulle innebära problemfritt boende i alla fall ett 8-10 år. Nu känns det mest som det varit bättre att köpt ett bättre begagnat. Kan ju även nämna andra taffligheter som byggarna orsakade. De förankrade aldrig innedörrarna på ovanvåningen, så när vår äldste som på 7 år skulle dra ner en filt från en utav dörrarna en morgon, lossnade dörren och han fick den över sig. som tur var med bredsidan, så inga personskador, men väl ett chockat barn. Jag hittade monteringsanvisningarna för kamin och skorsten kvar i kartongen, efter montaget (dessa grabbar använde sällan ritningar och dyl.). Så jag öppnade detta och jämförde med hur de hade gjort. Inte bra, vilket jag sedan rådfrågade en sotare på besök. Sotaren blev för en gångs skull vit i ansiktet och ville stoppa bygget. Man får alltså man inte stötta upp kaminrör med träreglar samt tejpa diffussionsplast direkt på röret. Rena turen att vi upptäckte detta innan de monterade innertak och byggde in det.

  Här i bygden (Sundsvall) kallas ju smålandsvillan för Warszawavillan, med tanke på ursprunget på byggarna som platsmonterar. Vill inte generalisera, men ibland är det bra med svensktalande, byggutbildad personal på plats. Annars blir det lite väl mkt hemmalösningar.
   
  Redigerat 7 nov 21:49
 3. Z
  Medlem Nivå 2
  Har idag fått tag på en värmekamera som vi ska ha över helgen, så vi hoppas detta ger utslag var felet är. 17 grader utan värme är ju i princip det vi har nu, men med varma radiatorer i sovrummen.
   
  Redigerat 7 nov 21:49