Byggahus.se

Känns som allt går oss emot!!!

 1. T
  Medlem · 308 inlägg

  Titan123

  Medlem
  Nu har vi fått reda på att vi inte kommer få bygglov för att inreda vår radhus vind då detaljplanen inte tillåter detta. Är så trött på kommunen och alla j-a bestämmelser.
  Vi fick får inte heller bygga ut vår balkongaltan på baksidan då hela vår tomt är prickmark så nu har vi en tomt som är en sluttande backe som inte går att använda.Hade vi vetat allt detta hade vi inte köpt radhuset förra året.

  Har läst att man kan försöka ändra detaljplanen, men hur gör man det och vad skulle detta kosta (säker mer än vi har lust att lägga ut)?Känns som om vi skall försöka leta hus istället.
   
 2. O
  Medlem · 52 inlägg

  olle_c

  Medlem

  Re: Känns som allt går oss emot!!!

  Komun gubbarna borde ha en spark i röven! Förstår att du är less, Har väntat på en tomavstyckning i nästan ett år nu, och svärföräldrana har sökt bygg lov i nästan 2år!! O dom där idioterna hittar ständigt på nya saker att racka ner på!
  Pratade med en gubbe som är kvalitets-ansvarig på bygget jag jobbar på, om man behöver bygglov för att inreda en vind samt bygga en takkupa.
  Han sa att om man frågar så måste man det men om man bara smäller upp det så är det inte speciellt ofta det blir några problem.
   
 3. B
  Medlem · 5 831 inlägg

  Re: Känns som allt går oss emot!!!

  Du skriver att ni har "en tomt som är en sluttande backe som inte går att använda". Varför inte kolla om ni kan få marklov för att terrassera trädgården? Då borde den bli mera användbar.

  Om hela tomten utanför husets kontur är punktprickad mark gissar jag att det finns goda skäl för det: Antagligen vill byggnadsnämnden bevara områdets karaktär. Oavsett vilket är det både kostbart och mycket tidsödande att driva igenom ny detaljplan.
   
 4. Hemmakatten
  Medlem · 11 760 inlägg

  Re: Känns som allt går oss emot!!!

  Det är kanske så att det bästa är att sälja radhuset? Ni har ju bott där relativt kort tid, så helt har ni väl inte hunnit rota er.

  En detaljplan är en uttalad viljeyttring för ett visst område. Den är officiell och alla kan ta del av den. Även tomtkartor där prickmark finns inritad är tillgängligt för alla innan man köper en fastighet.

  Att bevilja en avvikelse från detaljplanen (om den inte anses som "mindre") får inte göras. Att onyanserat skälla på "kommungubbar" (vare sig det är politiker eller tjänstemän som avses) som följer en antagen detaljplan är helt meningslöst.

  Tyvärr måste ni nog nu 'gilla läget' eller sälja. Det kanske finns något annat trevligt område i närheten där ni kan tänkas trivas. Och dessutom kanske ni hittar ett hus i den storlek ni behöver. Och nu vet ni ju också att det är viktigt att kolla noga innan man köper. Vi gör alla fel satsningar emellanåt. Och, som sagt, ibland är det bättre att sälja istället för att bo kvar och gräma sig.
   
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.