Byggahus.se

källarväg målad väv luktar illa

 1. B
  Medlem · Stockholm · 10 inlägg

  bridgett

  Medlem
  Hejsan,
  Jag har precis flyttat till ett hus där det finns gammalt 70-tals väv på väggen i källaren. Vi ville bara göra en snabblösning, så vi målade med vit tak och vägg farg, vatten baserad och billig. Nu luktar rummet konstigt. Inte målarfarg precis, jag vet inte riktigt. När man luktar men näsan på väggen luktar det svagt målarfärg men i luften luktar det lite blött hund eller något konstigt. Vad ska jag göra, jag vet inte vad lukten är ens??? Jag är rädd att om jag river ner och tapertsera om att lukten ändå blir kvar? Är det någon som kan hjälpa med problemet?:)
   
 2. G
  Medlem · 6 970 inlägg

  gaia

  Medlem
  torka hunden :)
  ...eller värm och vädra rummet och se om lukten försvinner...
  gaia
   
 3. J
  Medlem · Västra Götaland · 889 inlägg

  Jens_H

  Medlem
  Ställ en avfuktare i rummet och se om lukten försvinner. Kan vara så att det fanns lite mögelsporer i väven som reagerade när ni målade... Om det är fukt i väggen bör ni riva ner och låta väggarna torka ur innan ni gör några ytterligare renoveringsarbeten. Kanske också läge att kontrollera dräneringen om det är väldigt fuktigt.
   
 4. zno
  Medlem · Stockholm · 450 inlägg

  zno

  Medlem
  Är du säker på att det inte är färgen som luktar? Upplevde ett liknande fenomen då jag målade om balkongen för ett par år sedan. Det luktade ladugård i flera månader.
   
 5. Fotografen
  Verktygstokig · E · 10 257 inlägg

  Fotografen

  Verktygstokig
  Moderna vattenbaserade färger lukter inte direkt traditionellt "färg" utan, tja, nåt annat, lite instängt konstigt...kan ju som sagt vara nåt annat junk i väggen som vaknade till också.
   
 6. J
  Medlem · Västra Götaland · 889 inlägg

  Jens_H

  Medlem
  En modern vattenlöslig väggfärg ska inte lukta längre än en dag efter att man målat. Men om färgen var rutten innan man målade upp den kan nog lukten sitta i länge. Men ni borde ha anat oråd om den var rutten för det luktar så illa att man nästan kräks...
   
 7. B
  Medlem · Stockholm · 10 inlägg

  bridgett

  Medlem
  hejsan, tack för era svar. Det luktar fortfarande konstigt. Det l
  uktar som nåt har väckts till liv faktiskt. Som om nåt kemiskt reaktion hände mellan väggen och färgen. Dräneringen på huset verkar vara fungerande, ska kanske köpa en fuktmätare. Lukten är verkligen svårt att beskriva.
   
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.