Byggahus.se

Kabeldragning vägghängd tv typ Samsung frame

 1. Peter2400
  Medlem · Nivå 20
 2. N
  Medlem Nivå 5
 3. N
  Medlem Nivå 5
  Det låter ungefär som jag tänker. I dagsläget kör vi inget annat än WIFI till Tvn. Gissar att man klara det utan boxen? Käns dock som drt vore mer framtidssäkert att förbereda för att koppla in saker via HDMI.

  Fick du någon klarhet i hur man ska placera eluttaget?
   
 4. rampante
  Medlem Nivå 10
  Du kopplar allt i boxen, även elen
   
 5. Peter2400
  Medlem · Nivå 20
  Finns en del på Youtube om du inte vill till en butik,
   
 6. B
  Husägare Nivå 2
 7. N
  Medlem Nivå 5
  Tack för bilden. Tycker kontakterna på kabeln ser lite klumpiga ut. Vet du hur breda de är? Ser ut att krävas ett grov slang för att få igenom kabeln.
   
 8. rampante
  Medlem Nivå 10
  Kontakten i ena enden (den smalaste av dom) är 25mm bred. Går att öppna så den blir något smalare, men inte mycket. Det lär behövas ett rör på 30mm gissar jag
   
 9. B
  Husägare Nivå 2
  Du har fått svaret ovan - jag behövde inget rör eller slang då min TV sitter på väggen till den garderob där jag har ”lådan”. Mycket smidigt!

  Vad gäller fjärrkontrollen tror jag den går på bluetooth eller något annat radio-baserat protokoll.
   
 10. imported_Benno
  Medlem · Nivå 8
  Vi monterade just upp en sådan (65") på väggen i helgen. Den smala genomskinliga kabeln som är 3-4 meter är väldigt diskret. Eftersom den måste vara väldigt speciell då den innehåller strömförsörjning och väldigt mycket informationen ska man nog inte utgå från att man kan skarva den för att få in den i ett rör eller så. Vi ställde boxen t.v. på en hylla i ett hörn men den behöver ju inte stå synligt. Om man ska få in "gratis -tv" behöver den en tv-antenn. F.ö. tycker jag inte skärmen sitter helt dikt an mot väggen och det verkar omöjligt att få loss den när den väl klickat fast i fästet på väggen. Blir svårt om man ska tapetsera om :). Någon som lyckats haka loss den?
   
 11. J
  Medlem · Nivå 10
  Klumpiga kanske inte är rätt ord för ett tekniskt mästerverk som möjliggör en nästan osynlig kabeldragning, innehållande all kommunikation till och från tvn. Som att påstå att Mona Lisa är platt målad eftersom det inte är 3D. Enda möjligheten är att borra upp störe genomföringar.
   
  • Laddar…
 12. rampante
  Medlem Nivå 10
  Som jag skrev innan - genomföringen som behövs i mitt fall är 30mm, då kabelkontakten är fyrkantig med ett längsta mått på 25mm.
   
 13. pacman42
  Medlem · Nivå 13
  30mm avloppsrör finns och de har skarvkopplingar mm. Dessa bör fungera bra för rör i väggen...
   
 14. R
  Medlem · Nivå 8
  Jag drog ett antal VP32mm istället mellan mitt teknikrum och och ett antal platser i huset jag planerat att möjlighet att sätta TV. Funkar helt ok att få igenom en HDMI för att kunna ha en clean installation och all teknik samlad på ett ställe.

  Både Apple TV och IPtv-boxen går på något radioprotokoll och har inget problem att nå igenom några vanliga träväggar (Gips, OSB, 70-195 regel, OSB, Gips).

  Inser när jag läser tråden att jag helt enkelt redan har planerat för en helt dold installation av en Samsung "the Frame" utan att veta om det. Sweet :D
   
 15. dd88
  Medlem · Nivå 7
  Tänk på att det kan vara lite knixigt att få igenom kontakten om du har en skarv/böj på röret, lärt mig det den hårda vägen.

  När du ändå bygger så rekommenderar jag verkligen ett teknikrum, vi satte vårt under trappen och tar ett rack i anspråk, dvs typ en kvadratmeter. Då slipper man se allt.

  Dagens tv-apparater har värdelösa högtalare, passa på att bygga in ljud när du ändå håller på.

  Har mer bilder på vårt bygga här.

  https://www.minhembio.com/bodybag


  Inloggade ser högupplösta bilder Logga in
  A8D87790-3D1D-4AE3-8449-49318EE59DC1.jpeg