Byggahus.se

Jobb för två timmar, faktura för tre...

 1. J
  Medlem · 2 736 inlägg
  Så är det kanske, men då kanske man har för låga krav för vad som krävs för att kalla någon för inköpare. Att beställa ett jobb med att byta en kommod kanske är lite låga krav för just det. En professionell inköpare har ju något själv att erbjuda som motprestation, och inte bara en tom plånbok.
   
 2. S
  Medlem · Dalarna · 2 860 inlägg

  SueCia

  Medlem
  Jo, jag vet att jag har rätt i det här fallet, det finns ingen som helst logisk förklaring till att säga så om det inte är för att på ett ”subtilt” men ändå extremt genomskinligt sätt försöka få bättre pris eller andra förmåner.
   
 3. JA”Snabbe”
  Husägare · Skåne · 1 251 inlägg

  JA”Snabbe”

  Husägare
  Det kan man göra, beroende på vilket försäkribgsbolag har vi mellan 795-995kr/h plus moms. Denna kostnad ska täcka allas löner och verktygsinköp. Materialkostnad tillkommer uträknat i snitt på ytan man målar. Oavsett vad man lackerar är det samma bas som man utgår ifrån. Man behöver inte räkna varje slippapper som använts, eller hur många liter grund man använde.

  Ingen hade velat betala 800kr + moms för lackering, sen tillkommer slitage på maskin/spruta. Thinner för rengöring av spruta osv osv. Det är ju bara löjligt. :crysmile:

  Det behöver inte vara komplicerat.
   
 4. JA”Snabbe”
  Husägare · Skåne · 1 251 inlägg

  JA”Snabbe”

  Husägare
  Jag vet inte, bara spekulerar, npnting måste det ju va som gör att de gör så här. Efterblivet är det.
   
 5. Alfredo
  Besserwisser · Västernorrland · 10 251 inlägg

  Alfredo

  Besserwisser
  Men är det något fel i det? Försöker vi inte alla att få ett lågt pris på det vi köper?

  Klart vi kan hänga upp oss på ordet "inköpare" men det är väl självklart att den som köper något, vare sig i rollen som inköpare på ett storföretag, eller som privatperson i godisbutiken, önskar lägsta möjliga precis. Förstår inte varför detta ifrågasätts.
   
  • Laddar…
 6. T
  Medlem · Västra Götaland · 2 647 inlägg

  ToRy

  Medlem
  Det var nog det mest egocentriska jag läst på länge. :rofl: Man visst, fortsätt du att tro att du har tolkningsföreträde över allt och alla. (y) Ja jävlar... :crysmile:
   
 7. S
  Medlem · Dalarna · 2 860 inlägg

  SueCia

  Medlem
  Det är ett fult sätt att göra det på, alla hantverkare har varit med om exakt det där, och i nästan alla fall är det bara prisfiske och inget annat. Då kan man åtminstone vara ärlig med att säga "O sen var det en sak till, kan du ge mig bättre service och pris än du vanligtvis ger dina kunder"? För det är ju det man ber om underförstått.
   
 8. S
  Medlem · Dalarna · 2 860 inlägg

  SueCia

  Medlem
  Det lämnas dock inte utrymme för tolkning där ;)
   
 9. Krille-72
  Medlem · 979 inlägg
  Helt fel tänk. En proffesionell inköpare tar in låt säga 5 anbud sen brukar man förkasta det högsta och lägsta. Sen koncentrerar men sig på dom i mitten. Inga regler utan undantag såklart. Nu pratar jag inte om att privatpersoner skall börja ta in 5 anbud.
   
 10. Okarlsson
  Renoveringsnovis · 803 inlägg

  Okarlsson

  Renoveringsnovis
  • Laddar…
 11. Alfredo
  Besserwisser · Västernorrland · 10 251 inlägg

  Alfredo

  Besserwisser
  Å tusan, då måste vi nog snarast justera Lag (2016:1145) om offentlig upphandling som bland mycket annat stipulerar:

  Utvärdering av anbud
  38 § Den enda grunden för utvärdering av anbud ska vara bästa förhållandet mellan pris och kvalitet enligt 16 kap. 1 § andra stycket 1.
   
 12. Alfredo
  Besserwisser · Västernorrland · 10 251 inlägg

  Alfredo

  Besserwisser
  Men återigen, vad är det för fel med det? Det finns nog hundratals trådar här om "idiotiska kunder" som inte avtalar om priset i förväg och blir upprörda när fakturan kommer och därefter blir dumförklarade av forumet. Här har vi en som försöker komma överens om ett (lågt) pris i förväg och får kritik även för det. Fattar faktiskt inte varför. :thinking:
   
 13. L
  Medlem · västra götaland · 539 inlägg

  larsson r

  Medlem
  Ica har tre olika procentsatser för sina butiker vad dom får ta ut , dom har 3 , 6 , 12 procents marginal , dom tjänar pengar på mängden varor
   
 14. Alfredo
  Besserwisser · Västernorrland · 10 251 inlägg

  Alfredo

  Besserwisser
  Du får nog förtydliga lite vad du menar med detta. Menar du att en icahandlare inte kan sälja något med 5 eller 55 procents marginal?
   
 15. L
  Medlem · västra götaland · 539 inlägg

  larsson r

  Medlem
  En ica handlare är j6 bunden av avtal å har dom procentsatserna att följa , dom har inga stora marginaler utan lever på mängden försåld vara å att varorna inte blr gammla i butiken
   
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.