JMS, Renton (billiga vattenfilter) eller JRVsystem för vattenrening?

221 läst  1 svar

 1. R
  Medlem Nivå 6
  Någon som har erfarenheter av följande tre företag (och dess filter) som säljer filter för vattenrening? Jag har fått in tre offerter från 27.000 kr - 47.000 kr för rening av samma vatten.
  • JMS
  • Renton (billiga vattenfilter)
  • JRVsystem (Jädra vatten)
  JMS är dyrast. Har JMS en överlägsen bättre produkt (bättre filter) som motiverar den extra kostnaden?? Tror de har filter från WaterBoss (USA). Vågar man köpa de billigare filtren från de andra företagen och ändå få en rening utan extra jobb och problem?

  JMS påstår att man inte behöver byta deras filtermassa i kombifiltret (JMS-Modell 700). De andra företagens filter byter man massan efter 5år och 15år beroende på filter och det kostar några tusenlappar per filter.
   
 2. M
  Medlem · Nivå 9
  Ev. Byte av filtermassan har inget med filtermassan att göra. Det beror på hur vattnet är sammansatt. I dom flesta fall måste man byta filtermassan efter 5-10år. Beroende på hur vattnet ser ut så måste man anpassa vilken teknik man ska använda sig av.
  Hauge (jms) har en teknik där man använder flödet i filtret mer effektivt, det har både fördelar och nackdelar. Fördel vid högre mängder järn och nackdel där järnet inte till fullo är i jonform.
  Renton och jrv använder sig av samma teknik, vanliga standardtuber med automatisk backspolning. Dom använder inte filtermassan lika effektivt men är istället billigare och mer anpassningsbara.
  Det finns många olika tillverkare och tekniker idag som är väldigt effektiva och framför allt resurssnåla (billiga i längden).

  I Sverige är vi bortskämda med gott om vatten (åtminstånde har varit på många håll) vilket gör att filtren inte har behövt varit resurssnåla.
  Den största utvecklingen har dock skett runt om i europa där vatten är en bristvara.

  Det bästa är att utgå från en vattenanalys och ert behov, och utifrån det kolla vilken teknik som är bäst. Då först kan man jämföra priser och tillverkare.
  JMS är nog lite fula om dom påstår att man aldrig behöver byta filtermassa, det måste man alltid tillslut. Det är ett jättebra filter, men filtermassan packas på fabrik med något som kallas vibbropack och kan inte packas om med samma funktion. Med andra ord är det ett nytt filter i värsta fall efter 5-10 år.
  Det finns manuela filter, tidstyrda, flödesstyrda, tvillingtuber, uppströmsfilter. Sen finns det hur många filtermassor som helst med olika effekter och reningskapacitet. Med andra ord, två järnfilter behöver inte betyda att det är samma filter. Då skiljer självklart pris, funktion och livslängd.

  Posta gärna provet här så kan alla här slå sina kloka huvuden ihop och komma med bra råd.

  Om
   

Logga in för att se högupplösta bilder och få möjlighet att ställa frågor. :love: