Byggahus.se

JK riktar kritik mot länsstyrelsen på Gotland

 1. Redaktionen
  På konsumentens sida · 2 397 inlägg

  Redaktionen

  På konsumentens sida
 2. E
  Anonym

  Ej verifierad

  Anonym
  Skrivet av: B.J.

  Strandslagen måste uppdateras

  Det går verkligen inte att ha samma strandskyddsregler för sjöar på landsbygden som för Stockholms skärgård. Det borde politikerna inse och förstå att lagen om strandskydd måste uppdateras så att den blir mer flexibel än vad den är idag.

  Låt kommunerna få bestämma om strandskyddet själva istället. Ta bort länsstyrelsens slutändes-bestämmande om strandskyddet. Låt folk bara få bygga på en begränsad del av sin mark vid sjöar på landsbygden.

  Det räcker att i anspråk ta endast en liten del av sin mark. Resten av marken kan vara för djuren och det e viktigt att folk får gå längs stränderna fast man ändå bygger. Man borde få bygga bara inom en ruta och inget mer.
   
 3. E
  Anonym

  Ej verifierad

  Anonym
  Skrivet av: B.J.

  Strand-skydd mer restriktivt nu 2014

  Om någon ansöker om att få bygga ett fritidshus inom ett obebyggt, stenigt och föga attraktivt område som allmänheten inte använder?

  Vid ett strandskyddat område. Jo då måste kommunen avslå ansökan eftersom det enligt lagen inte finns något ?särskilt skäl? att bevilja dispens.

  Någon avvägning mellan nyttan av att bygga och nyttan av att behålla platsen obebyggd får inte göras. Söker man ändå dispens för strandskyddet då avslår Länsstyrelsen detta. Och sedan är det stopp.
   
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.