Byggahus.se

järnväg intill tomten

 1. J
  Medlem · 49 inlägg

  jeston

  Medlem
  Hallå, finns det någon som har erfarenhet av bygge med järnvägen en ca 200 meter från tomten? hur är det med bygglov då? Vi anser att det inte är något störande buller, men vet ju aldrig.
  /jess.
   
 2. Z
  Medlem · 1 432 inlägg

  zankan

  Medlem

  Re: järnväg intill tomten

  Kan få problem med buller förmodligen beroende på hur många tåg osv..Man mäter bullret över ett dygn och bla...bla...bla... Kolla BBR.s ljudkapitel.... www.boverket.se och sök på BBR sen hittar du...
   
 3. kalleanka70
  Medlem · Östergötland · 2 144 inlägg

  kalleanka70

  Medlem

  Re: järnväg intill tomten

  Ring bygglovskontoret och fråga...de har koll. Iaf i Norrköping.
   
 4. S
  Medlem · 14 inlägg

  strobb

  Medlem

  Re: järnväg intill tomten

  Man kan inte mäta över ett dygn!!man måste mäta över ett helt år.Detta är ju praktiskt omöjligt så man tar fran massor av olika fakta och gör sen en datasimulation!gränbserna för buller ligger på:55db vid genomsnittlig nivå och 70db för enstaka ljud!fånigt det där med buller tycker jag!fick massor med strul med det där..tycker själv att det är upp till var och en var man vill bo och inte bli toppstyrd av bigbrother.
   
 5. Z
  Medlem · 1 432 inlägg

  zankan

  Medlem

  Re: järnväg intill tomten

  Man kan tycka att det ä'r storebror fasoner. Men sen kommer nästa pilsner. Buller är ohälsosamt och har man då byggt enligt gällande regelverk och byggt det fel så är man ansvarig för de felen. SÅ länge man själv bor i kåken så är det ingen fara. Men dina barn? Senast i Torsdags va det på nyheterna att buller är en av de största hälsoproblemen hos barn. Sedan när du säljer barren vem vill köpa en taskigt ljudisolerad kåk? Lika lite som man vill köpe an mögelkåk enligt mitt sätt att se det.
  Men men vill man bo med mycket buller så funkar ju det, men då har man som sagt inga högre krav på hälsa eller kvalitet heller eller??
   
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.