Byggahus.se

Jämför bolåneräntor, lite tankar...

 1. MLA72
  Medlem · Norrbotten · 55 inlägg

  MLA72

  Medlem
  Bra funktion, som naturligtvis blir bättre ju fler som använder funktionen. Belåningsgraden i procent blir dock ganska fel och missvisande om man har flera lån på samma fastighet. Det viktiga är ju belåningsgraden i sin helhet (dvs ibland flera lån vs marknadsvärdet), samtidigt som att man inte får samma förhandlingsläge om man tex binder om endast 1/10 av hela lånen.
   
 2. Per Eskilsson
  Administrator · Skåne · 5 645 inlägg

  Per Eskilsson

  Administrator
  Om du har flera bolån och anger samma marknadsvärde för din fastighet så blir belåningsgraden korrekt. Vi har flera som gör så.

  Se till exempel Jeppenedveds tre bolån på olika belopp som alla har samma belåningsgrad (76%) tack vare att han angett samma marknadsvärde på alla bolånen.

  Inloggade ser högupplösta bilder Logga in
  27F2CB7C-8B89-4FE7-A67E-7D8C3D64AD4D.jpeg


  https://www.byggahus.se/ekonomi/borantor/

  Detta är vanligt om man har flera bolån med olika bindningstider.

  Att ha flera olika bindningstider är något bankerna ofta rekommenderar men det är dåligt ekonomiskt för dig som konsument.

  Det är dels dåligt eftersom du då ej kan byta bank till någon annan bank så länge du är bunden (om du inte betalar ränteskillnadsersättning, vilket är dyrt). Men det är även dåligt på grund av att man ofta får sämre deal på sina kortare lån när de löper ut eftersom man då inte har något alternativ (någon annan bank tar inte emot dig om de inte får hela lånet).

  Bäst bolåneränta får den som byter bank då och då och då krävs det att du inte är inlåst i ett långt avtal på delar av ditt lån.
   
 3. MLA72
  Medlem · Norrbotten · 55 inlägg

  MLA72

  Medlem
  Jamen, problemet är löst. Tack för snabbt svar! Tips ändå, var lite tydligare med detta, måste vara fler än jag som har missat detta.
   
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.