Byggahus.se

Isolera källarutrymme

 1. K
  Medlem · 11 inlägg

  kpar79

  Medlem
  Hej!
  Vi har ett sutteränghus där vi vill börja använda utrymmena under mark lite bättre, just nu är fokus på den extra ingång som vi trots allt har (men inte använt). Tidigare ägare har haft rummet som verkstad/förråd. Rummet ligger under mark och där är svinkallt året om. Finns dock riktiga källargolv. Vår tanke är att lägga ett snyggare golv och då kanske på något vis försöka isolera golvet så att det inte är så kallt. Golvvärme känns som "overkill", rummet ska bara användas som hall. Men man vill ju ändå helst inte trampa runt på is.
  Har nu försökt läsa och googla, men blir inte riktigt klok på om det finns någon lösning för detta? Isolerar man för mycket verkar man istället stänga inne fukten och det är inte bra såklart. Tunnare isoleringsmattor verkar främst vara för att stänga ute ljud, och det är ju inte vad vi är ute efter här.
  Eller finns det icke-konventionella lösningar, har t.ex kollat på sådana mjuka "mattplattor" men de känns ju inte optimala för en källaringång.

  Följdfrågan blir ju även väggarna. Kan man isolera dom på något vis? Eller tror ni att det kommer räcka att sätta in ett el-element? Just nu finns ingen värmekälla alls i källarutrymmet.

  Huset är byggd -85.
   
 2. Åsa Lund
  Husägare · Skåne · 5 188 inlägg

  Åsa Lund

  Husägare
 3. J
  Medlem · Blekinge · 9 705 inlägg

  justusandersson

  Medlem
  Om huset är byggt 1985 så finns det säkert isolering under betonggolvet. Att betonggolvet ändå känns kallt beror på att betong är ett av de mest värmeledande materialen som finns. Det stjäl värme från fotsulorna och känns därför kallt. Mattor är en billig lösning på det problemet.
   
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.