Byggahus.se

Isolera gammal funkis

 1. M
  Medlem Nivå 1
  Vi har en gammal funkisvilla ifrån -39 och behöver tilläggsisolera då den läcker som ett såll.:( Idag finns ingen isolering utan endast stående plank med puts på utsidan och masonit/spånskivor på insidan. Skall man isolera insidan eller utsidan eller både och? Det är indraget ny mekanisk frånluft samt tillluftsventiler. Det bör tilläggas att vi skall byta fasaden då putsen är dålig och tänker byta till trä.

  Tacksam för svar.:)
   
 2. P
  Medlem · Nivå 14
  Hej och välkommen till forumet!

  Tilläggsisolering görs ju vanligtvis från utsidan och om ni ändå ska byta fasad är det väl lämpligt att passa på då. Tänk bara på att samtidigt flytta ut fönstren så att de ligger i liv med fasaden, annars ser det skumt ut. Kanske läge att byta fönster också?

  Grattis till en äkta funkisvilla och lycka till!
  /Ronnie
   
 3. M
  Medlem Nivå 1
  Hej Ronnie,

  Tack, finns en del att göra dock men det blir bra. Anledningen till att jag skulle vilja göra en invändig isolering också är för att regla upp nya väggar och dra om all el, data m.m. Draget i sp-rör idag med bla. gamla tygtrådar:eek:. Innebär detta några problem. Vill ju inte tillföra några problem då huset är i utomordentligt gott skick (förutom värmeförluster) utan tillstymmelse till fukt eller andra problem. Fönsterbyte är gjort på övervåningen och snart dax för entreplan.

  Tack på förhand.
  //Martin