Byggahus.se

Isolera aluminiumfönster invändigt

 1. Jaget
  Medlem · 26 inlägg

  Jaget

  Medlem
  Hej,

  Bor ett ett 60-talshus med tegelfasad. Enplan.
  I huset finns det på några ställen stora aluminiumfönster monterade i, så vitt jag vet, tegelfasaden. Osäker på fabrikat. Dessa är invändigt iklädda trälister.

  Det är problem med dessa fönster då det sitter väldigt djupt ut i fasaden och det blir kondens på aluminiumramen. Vi gör nu om i matrummet och tagit bort trälisterna och bakom dessa var det mögel och ganska ofräscht. Vi kommer inte ta bort detta fönster nu, men jag undrar om man skulle kunna få bort kondensen genom att på något sätt isolera aluminiumramen invändigt? Det är redan hål borrade i ramen då de tidigare fäste trälisterna på detta sätt.

  Tror ni att det skulle hjälpa något att försöka få in drevisolering eller fogskum via hålen och in i ramen? Fönstret kommer som sagt sitta kvar ett tag till. Är det värt jobbet? Finns det något att vinna eller förlora på att pröva?

  Inloggade ser högupplösta bilder Logga in
  C86BE148-2908-4F93-8140-4C56A5C20066.jpeg

  Inloggade ser högupplösta bilder Logga in
  E0F36162-63EC-49C1-8245-FB6F8F97F2CD.jpeg

  tacksam för svar.
  / Christoffer
   
  Redigerat 14 nov 2020 18:29
 2. Jaget
  Medlem · 26 inlägg

  Jaget

  Medlem
  Ingen som har någon synpunkt? Är väl mest orolig för om jag stuvar in isolering i aluminiumramen, att det kommer bli fuktigt inuti denna. Det kanske inte går att bryta köldbryggan på detta sätt?
   
 3. T
  Medlem · Blekinge · 6 963 inlägg

  Thomas_Blekinge

  Medlem
  Undrar om man inte borde isolera aluminium utifrån så slipper metallen bli kall och det bildas ingen kondens på insidan.
   
 4. Jaget
  Medlem · 26 inlägg

  Jaget

  Medlem
  ja, jag funderade på det också. Eventuellt försöka limma på någon form av tjockare list utvändigt kanske. Blir kanske svårt att få det bra, samtidigt som jag inte har något att förlora på det..tills jag ska byta dom.
   
 5. T
  Medlem · Blekinge · 6 963 inlägg

  Thomas_Blekinge

  Medlem
  Om det är vit utvändigt kan du köpa kabelkanal i passande bredd, limma på och fylla med drevningsremsor eller frigolitremsor.
   
 6. Jaget
  Medlem · 26 inlägg

  Jaget

  Medlem
  Dom är dessvärre bruna, men det går väl lösa. Tack för tipset. Känns som något att pröva.
   
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.