Byggahus.se
Hej!
Kommer att installera en murspis i vårt vardagsrum och kommer mest troligt att "dra" skorstenen på utsida vägg istället för att gå invändigt. Har kikat runt lite på olika skorstenar och har fastnat för Isokernskorstenarna, dock undrar jag lite om uppbyggnad mot yttervägg.

Planen är att gjuta ett fundament nära väggen och sen därifrån jobba sig uppåt block för block. Behöver man göra någon åverkan på själva väggen? Ta bort panel och "bygga in" skorstenen lite i väggen eller "säkra" skorstenen i väggen?

Skorstenen kommer ju väga sina kilo och står säkerligen pall för vindar och annat men man vill ju vara på den säkra sidan ;).

Så vad säger ni som vet - skall man förankra skorstenen i väggen eller klarar den att vara "fristående"?

Mvh.

Anders
 
Ja det är nog så att bäst är att stadga den vid takutsprånget, för det måste den gå igenom. Har inte läst någon installationsanvisning - den lokala bygghandeln hade tyvärr lite information och hittade inget på nätet.

Bra med tipset om kall skorsten - men det är nog så att gå utsida vägg är det bästa alternativet med allt invägt. Men hur svåra probelm är det egentligen med kalla skorstenar på utsidan av väggarna? Det är ju många som har den lösningen med "vanliga" plåtskorstenar.