Byggahus.se
  1. Hur mycket el förbrukar du? Jämför med andra

IP-Only ... FULL betalning?

  1. Appendix
    Husägare · Roslagen · 3 280 inlägg

    Appendix

    Husägare
    De flesta leverantörer gör ett "upplägg" av en kredit när man annars skulle betalat hela summan. Nekas krediten (man brukar inte få krediter med betalningsanmärkningar, vissa upplysningsföretag registrerar tillochmed att det gått så långt även utan en prick. ) så förfaller hela summan till betalning.

    Månadsbetalning är helt enkelt ett lån som ska betalas och inget annat. Enda orsaken att man kallar et "abonnemang" med mera är helt enkelt att försöka få folk att inte inse att det är ett lån. De tjänar nämligen pengar på alla som inte kan betala allt på en gång. Och där är kraditupplysningen helt enkelt risken som man värderar inför att det blir en längre kredit (kontra den extra intäkten)

    Jag hatar IP-only å det starkaste men de gör nog rätt här.
    Kan du inte ta ett lån eller låna ut pengarna åt din pappa så får han betala åt dig?
     
  2. Stickan56
    Husägare · Norrtälje kommun · 1 496 inlägg

    Stickan56

    Husägare
    Fiberägaren är inte intresserad av installera fiber som aldrig får någon trafik.
    Det som fiberägaren tjänar pengar på är den del av abonnemangsavgiften som slussas över från tjänsteleverantören.

    Stickan
     
  3. M
    Medlem · Halland · 108 inlägg

    Mats_R

    Medlem
    Jag bifogar bilder på mitt gamla avtal. Det blev sedan annullerat när de inte kunde fullfölja.
    Inloggade ser högupplösta bilder Logga in
    1593027473812.jpg
    Inloggade ser högupplösta bilder Logga in
    1593027477964.jpg
     
  4. L
    Medlem · 1 251 inlägg
    Stort tack för det - mycket hyggligt av dig att lägga upp!
     
  5. J
    Medlem · 5 inlägg

    Jåra

    Medlem
    Jag äger ett lantbruk där de har grävt ner fiber på ca 600 meter. De ska betala ersättning när de har kontrollerat om mina marker har lidit skada. Det är snart länge sen de blev färdiga.
     
  6. jaktstugan
    Medlem · 48 inlägg

    jaktstugan

    Medlem
    Det skall stå i avtalet att om man inte godkänns av finansbolaget har man rätt att frånträda avtalet. Sen hör det till god ton att att berätta om man blir godkänd innan leverans. Jag tycker du skall kontakta IP-Only och framföra detta. Att komma med detta EFTER leverans är inte seriöst. Dom skall göra kreditkontroll INNAN leverans så klart.

    DESSUTOM är det så att om din far har en notering hos krnoofogden som är felaktig kan han begära radering i deras register. Man vänder sig till KF på Gotland med detta. OAVSeTT utgången av det här skall han göra så. Det är enkelt och kostar inget!!
     
  7. Rickard Applehoff
    Medlem · 18 inlägg

    Rickard Applehoff

    Medlem
    Ja vill minnas att det står ganska tydligt i deras avtal att om kreditprövning ej godkänns och/eller rot/rut ansökan mot skatteverket ej godkänns så faktureras hela beloppet efter installation
     
    • Laddar…
  8. jaktstugan
    Medlem · 48 inlägg

    jaktstugan

    Medlem
    Leverantörer skall ALLTID berätta om man godkänns som kreditkund INNAN leverans. Det är ingen skillnad på fiberbolag. Där har IP-Only gjort en miss. Kontakta dom och propsa på abonnemanget! Det eller inga pengar alls. Det finns lagar om om god kreditmarknadssed som även IP-Only skall följa.
     
  9. jaktstugan
    Medlem · 48 inlägg

    jaktstugan

    Medlem
    OM man inte blir godkänd för ROT/RUT summan efterfakturerar IP-Only denna summa. Inte hela summan väl?
     
    • Laddar…
  10. Premolar
    Medlem · 14 inlägg

    Premolar

    Medlem
    Synd att han inte sparade tex 2000/mån under alla år han väntade.......
    Sen är jag ganska övertygad om att det finstilta är till Ip-onlys fördel, är nog ingen ide att försöka hävda avtalsbrott trots försening.
     
  11. S
    Medlem · 594 inlägg

    skaraborgsfakir

    Medlem
    IP-only drar enbart in vad vi kan kalla för svart fiber, svart fiber i grossistsammanhang är visselunda verkligen svart - dvs köparen får själv ordna med mottagning-/sändnings-utrustning.

    IP-onlys är svart på så vis att att det är ett öppet nät där olika leverantörer kan sälja sin trafik-tjänst (om det sedan är TV/Internet/telefoni.)

    Jo det blir konstigt om det finns ett avbetalningsupplägg mot IP-only i tjänsteleverantörens erbjudande.
     
  12. S
    Medlem · 594 inlägg

    skaraborgsfakir

    Medlem
    Har de gjort en kreditupplysning så ska upplysningsbolaget (eller kreditbolaget) meddela om denna.
     
  13. S
    Medlem · 594 inlägg

    skaraborgsfakir

    Medlem
    Därför att de riktigt bra grävfirmorna heller jobbar mot villa- och BRF:byggen (mycket bättre avans på de affärerna !)
     
    • Laddar…
  14. Stickan56
    Husägare · Norrtälje kommun · 1 496 inlägg

    Stickan56

    Husägare
    Här har du helt fel. IP-Only levererar INTE svarfiber i det koncept vi pratar om här.
    Svartfiber är en fiberoptisk kabel för sändare och mottagare, dvs en punkt-till-punkt-förbindelse utan ansluten utrustning i ändarna.

    Stickan
     
  15. S
    Medlem · Västra Götaland · 164 inlägg

    sebastiannielsen

    Medlem
    Fast många bolag sparar kreditupplysningarna i lång tid framöver. Så om Ecster tar kreditupplysning när anmärkningen finns, ger avslag, så sparar de AVSLAGET i sin databas. När anmärkningen är borta, kan man då få nya avslag i framtiden då det gamla avslaget är sparat.

    Samma nit kan man åka på om man t.ex. ansöker om vapenlicens 1 dag innan ett grovt brott gallras från straffregistret. De sparar avslaget några år i vapendatabasen, och då kan du få avslag även efter att brottet är gallrat för de ser i avslaget det ogallrade brottet.

    Det gjorde man, och då blev han säkert godkänd.
    Men man kan faktiskt förverka avbetalning och kräva betalningen på ett bräde så fort man i efterhand märker att betalningsförmågan försämrats. Detta gäller även om avbetalningen påbörjats.
    När en avbetalning förverkas på det sättet, har kreditgivaren rätt att ta ut ränteskillnadsersättning och liknande skenbara avgifter som hade uppstått om avtalet fullföljts till sin helhet

    Fast det är en helhetsbedömning. De på 80 år med väldigt god inkomst kan få godkänt på kredit trots någon enstaka gammal betalningsanmärkning, medans en helt 100 % skötsam person i 40-årsåldern med inga betalningsanmärkningar, men med visstidsanställning (som kan sägas upp när som helst) kan nekas för att man är rädd att anställningen ska sägas upp.

    Kreditupplysning handlar inte om ärlighet eller skötsamhet. Det handlar om betalningsförmåga.

    Ja men saker kan förändras, och då har man rätt att förverka krediten.
    Ett exempel, säg att jag köper en ny tv, på 100 000 kr, avbetalning 5000 kr/månad i 24mån, totalbelopp 120 000 kr
    Efter 12 månader får jag en betalningsanmärkning på grund av en faktura som försvinner i posten.
    Då kan kreditgivaren bara säga "nope krediten sägs upp, betala 60 000 på ett bräde".

    Detta gäller all form av säkerhet, både borgensmän, hus, bilar m.m.
    Om man lämnat en säkerhet till avbetalningen, och säkerheten försämras, så har kreditgivaren rätt att säga upp avtalet och kräva full betalning INKLUSIVE avgifter och räntekillnadsersättning m.m. precis som om man hade fullgjort avtalet. Du har ju faktiskt ingått ett avtal som ska följas, och då ska man inte kunna bryta avtalet genom att t.ex. se till att värdet på huset går ner.

    Nej. IP-only har inget ansvar. Det är något man får räkna med, att om man är nära en åldersgräns, så får man ha det i kalkylen att leveransen kan dra ut på tiden och att man kan få betala hela beloppet på ett bräde. Och då lägga undan pengar för det. Samma gäller om krediten påbörjas (man börjar betala av), och kreditgivaren mitt i avbetalningen anser att betalningsförmågan försämrats. Då kan man förverka avtalet och säga att allt ska betalas på ett bräde.

    Ja men det betyder då att den bara raderas från KFs register. Man måste ansöka om radering hos varje kreditupplysningsbolag också, och de har sina egna regler, men de har en skyldighet att radera efter ett år. För de bolagen som TAR en kreditupplysning (kreditbolag) så får de givetvis spara avslagen så länge som GDPR tillåter, eftersom de bolagen inte står under tillsyn gällande kreditupplysning från datainspektionen. Och det betyder att en anmärkning kan finnas hos t.ex. Klarna i många år efter att den försvann ur både kreditbolagens och KFs register.

    Ja men även om man godkänns INNAN leverans, så kan betalningsförmågan ha förändrats, utan att man har egen skuld i det. T.ex. att man blivit uppsagd pga arbetsbrist. Och då har företaget rätt att kräva betalningen på ett bräde. Kom ihåg - kreditupplysning handlar inte om ärlighet, utan om betalningsförmåga. Och betalningsförmågan kan förändras utan att man själv bär skulden till det, t.ex. på grund av en tredjeparts agerande.
     
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.