Byggahus.se

Invändig väggmaterial m.m?

 1. S
  Medlem Nivå 1
  Hej Villa Varm!

  Vi står i nybyggartankar har fått upp ögonen för era hus (Vi håller på att skissa mha de underlag ni har på er hemsida) ett par frågor:har dykt upp:

  1) Hur ser er konstruktion av väggens insida ut, har sett att ni verkar köra med spånskiva vilket är bra när man vill skruva upp saker men hur funkar det med tapetsering, rör sig inte skivan så tapeterna spricker?

  2) Kör ni med trätak som std överallt, kan man istället välja gips om man vill ha målade släta tak?

  3) Vi har tänkt bygga på en avstyckad tomt på släktens gård, där värms husen upp med vedpanna så tanken är att vi oxå ska ha vedeldning, kan man placera en vedpanna innomhus, eller är det bättre att ha den i ett ev. garage? Nackdelen med det är att man måste bygga garaget i samma veva som huset vilket gör att man måste lägga tid o pengar på ett garage samtidigt som huset. Samtidigt kan det vara skönt att slippa dra in ved (skräpigt) i huset.

  4) Som jag förstått det hela levereras era hus utan VVS o invändiga snickerier (Kök osv) Kan man köpa dessa saker av er eller rekomenderar ni att det materialet handlas upp a oss själva?

  Tack på förhand!
  Samuel
   
 2. Hakan_Bjorkman
  Medlem Nivå 3
  Hej Samuel!

  Ytterväggarna levereras med en 12 mm väggspånskiva monterad. Till skillnad från en gipsskiva är den en stadig skiva som man enkelt kan spika och skruva upp tavlor m.m. Väggspånskivor har de se 20 åren utvecklats till att vara både miljövänliga och nästintill fria från emmisioner av skadliga formaldehyder. Skivorna är svanenmärkta.
  Fördelen är som sagt att de är stadiga och stabila, nackdelen är att de tenderar att röra på sig under byggtiden, i synnerhet när huset torkar upp. Man bör därför vara noggrann med att låta huset torka upp ordentligt innan målningsarbetena påbörjas. Målad glasfiberväv brukar inte leda till några sprickor.
  Ni kan naturligtvis skruva på en gipsskiva utanpå väggspånskivan om ni vill.

  Innertak är som standard ett obehandlat furupaneltak som ni kan lacka, vitlasera eller vitmåla.
  Som tillval kan ni beställa huset med färdigmålad/laserad innertakspanel.
  Ni kan naturligtvis byta paneltaket till andra typer av innertak såsom gips, folierade takskivor eller liknande.

  Man kan antingen placera pannrummet i huset eller i ett fristående garage via en värmekulvert. Trenden idag är numera att inte sätta pannrummet i huset. Det tar värdefull boyta i anspråk plus att det kan vara mindre praktiskt.
  Fundera om det är nödvändigt att värma huset med ved från första början. I väntan på att färdigställa garaget kan man ju under en övergångstid värma huset med en enkel el-patron/begagnad el-panna, eller hur?

  Vi kan erbjuda skåpinredningar från Ballingslöv som tillval. Detsamma gäller materialet till golvvärmen som vi även kan erbjuda i samarbete med golvvärmetillverkaren Thermotech