Byggahus.se

Intyg på larm man installerat själv?

 1. C
  Medlem · 9 312 inlägg
  Någon som har koll på om det går att få larmintyg på ett larm man installerat själv?
  Sneglar på en ny försäkring som kräver godkänt larm och att anläggningen kontrolleras av fackman vart 3:e år.

  Har inte lyckats få ur dem några detaljer om vad detta innebär rent konkret, så jag förutsätter att det är ett "vanligt" intyg enligt SSF de vill ha.
   
 2. S
  Medlem · Stockholm · 105 inlägg

  svanstrom

  Medlem
  Jag gissar att det är något annat än en vanlig villaförsäkring? För dessa brukar på sin höjd ge några procents rabatt om man är ansluten till en SSF-godkänd larmcentral och det är allt. Kontroll vart tredje år av "fackman" låter lite väl extremt för sådana försäkringar.

  Är det en försäkring för t.ex en butikslokal eller liknande kommersiell applikation så tror jag det bli svårt att få försäkringsbolaget att gå med på egen installation, men det är bara en okvalificerad killgissning från min sida.

  Bästa är väl att ringa försäkringsbolaget och fråga. Fråga också vad de räknar som fackman, är det de vattenkammade larm-gårdfarihandlarna från Verisure och Sector Alarm som avses eller faktiskt en riktig, certifierad larminstallatör?
   
 3. C
  Medlem · 9 312 inlägg
  Nej, helt korrekt, det är inte en vanlig villaförsäkring. Larm är ett grundkrav i villkoren, så det handlar inte om någon premierabatt eller så.

  Har bett försäkringsbolaget precisera kraven, men de har inte återkommit i frågan. Det är inte heller några krav på larmklass eller så, så jag tror samtidigt inte att intyget behöver vara något särskilt. Ett vanligt "standard" larmintyg är de säkert nöjda med. Jag tänker att det ändå torde vara hyfsat vanligt att en larminstallatör ställs inför situationen att intyga en installation med oklar bakgrund och status, oavsett om det är en privatperson eller någon annan larmfirma som installerat larmet(?)
   
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.