Byggahus.se

Intelligenta hus

 1. Redaktionen
  På konsumentens sida · 2 692 inlägg

  Redaktionen

  På konsumentens sida
  Ett intelligent hus är en bekväm och trygg bostad. Industriforskare Greger Sandström tycker att hemnätverket gör att vi får en flexibilitet i bostaden som är värdefull, inte minst för den som jobbar hemma.


  Du kan läsa artikeln här: Intelligenta hus
   
 2. E
  Anonym

  Ej verifierad

  Anonym
  Skrivet av: Teknikfreak

  Hej!

  efter att ha scannat marknaden på smarta system som kan göra "allt" dvs inte vara skicka ljud & bild i dyra, låsta paketlösningar ( B&O,Crestron,Kaleidoscape,SONOS mfl) kan man snart förlora hoppet på ett smart system som kan göra ovan samt även då kontrollera ljus,värme,gardiner mm

  Efter mycket googlande hittar jag SYDIA i hbg! som tydligen använder sig av LAN/Wlan för detta! de programmerar de produkter man redan har i en egen programvara! som man kan anpassa exakt som man vill ha det!

  Hett tips för alla byggare där ute kanske?
  Jag letar tomt....
   
 3. E
  Anonym

  Ej verifierad

  Anonym
  Skrivet av: Holger Wästlund

  Det bästa tänkbara är att redan när man bygger ett hus lägga in ett system för smarta hus, så undviker man ett av de dyra misstagen. När en villa som byggs i dag ska säljas om 5?10 år kommer köparen med stor sannolikhet att efterfråga hemautomation och funktionen blir ett mervärde. Smarta hus kommer i framtiden inte bara vara för de mest teknikintresserade. Nyheter som tidigare setts som exklusiva är inte längre lyx, utan mer vardagliga angelägenheter för den privata ekonomin, komforten, miljön och säkerheten. Nu kan man styra husets alla funktioner varifrån man vill, till och med via mobilen eller fast telefoni. På detta sätt finns stora möjligheter att kunna påverka energiförbrukningen i hemmet. Exempelvis behöver man inte ha lika varmt i hemmet när ingen är där. Detta och all annan elförbrukning går att optimera genom hemautomation. Genom att ljusreglera sparar man även energi och ökar lampornas livslängd avsevärt.
   
 4. E
  Anonym

  Ej verifierad

  Anonym
  Skrivet av: Emil Pettersson

  Det jag tycker att man ska utgå ifrån när man gör en elinstallation är att tänka energismart - för att få en så låg elräkning som möjligt. Med det i fokus kan man välja installationsmaterial och produkter efter behov. Genom att till exempel byta glödlampor mot LED-lampor kan man spara upp till 1000:- om året.

  Med vänliga hälsningar
  Emil Pettersson
  Dina Elektriker i närheten ABwww.dinaelektriker.se
   
 5. E
  Anonym

  Ej verifierad

  Anonym
 6. E
  Anonym

  Ej verifierad

  Anonym
  Skrivet av: Benny

  Ett annat enkelt trådlöst system för styra belysning, temperatur mm. finns här http://www.unifiler.com/?dKey=40269c Lätt att programmera, stoppa in en mottagare i dosan i lampan och klistra fast en brytare (sändare) på önskad plats i huset (ingen dosa behövs). Välj funktion genom att trycka 1-6 gånger på sändaren och bekräfta med en knapptryckning på mottagaren, klart! Sen är det bara att t.ex. tända och släcka. Räckvidd 200 m!
   
 7. E
  Anonym

  Ej verifierad

  Anonym
  Skrivet av: Leopold Makender

  All denna teknik, egentligen till ingen som helst nytta eftersom det i enbart Sverige över 1,5 miljoner fastigheter MÖGLAR. Varför tar inte fler tag i detta med mögel? Plast i alla tätande former, PLASTTAPETER, och andra plastskynken är det som skapar mögel i olika "moderna" huskonstruktioner.
   
 8. E
  Anonym

  Ej verifierad

  Anonym
  Skrivet av: Mats

  Gå i på denna hemsidan och läs om smarta hus och allt: http://www.tekniskabyran.se/

  Mycket värdefull info, jag vet, jobbat där i 2år :)
  ///Mats
   
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.