Byggahus.se
 1. Byggahus.se är oberoende på konsumentens sida Regler

Inte okej att ångra fastighetsgåva

 1. L
  Medlem · 23 inlägg
  Ah utan att veta exakt vad som hänt så känner jag igen beteendet.

  Äldre man/kvinna vill framstå som generös och knyta släktingar närmare sig. Efter att han försummat alla relationer genom åren genom ”själviskt” levende (dvs han har inte kanske varit elakt men heller aldrig investerat tid och kärlek och relationer till andra). Till åren när vännerna börjar dö av slår han på stort och lovar än det ena än det andra. Kanske menade han inte ens att ge gåvan men i stunden känns det så bra och han njuter av tacksamheten från de närstående och rampljuset. Kort därefter när han inser att enstaka gåvor inte ersätter livslång relation och släktingarna inte hör av sig tillräcklig alt han vill ge bort samma sak till någon annan -då ”ångrar han sig.” alt ”gör en Esbjörn”

  Så skönt att domstolen inte köper eller belönar detta beteende! (Han* kan lika gärna vara en hon men det är något vanligare att män satsat med på karriär än relationer och har mer pengar)
   
 2. P
  Medlem · 12 233 inlägg
  Avtalet mellan säljare och köpare, eller som i det här fallet givare och mottagare, om överlåtelse av fastigheten är det som avgör när ägandet har övergått till en ny ägare.
   
 3. C
  Husägare · Västra Götaland · 2 603 inlägg

  crazytok

  Husägare
  Det är väl det nya moderna? Se bara på Ebba Busch husköp och Esbjörn som ångrade sig… fullt normalt!

  Eventuellt kan det ligga ett barn eller barnbarn begraven bakom historien, men även det är normalt!
   
 4. SågspånPappspikEternit
  Husägare · Småländska höglandet · 1 617 inlägg

  SågspånPappspikEternit

  Husägare
  Under förutsättning att allt gått rätt till, måste en överlåtelse av en fastighet vara oåterkallelig. Skänkt är skänkt, i det här fallet. Hur skulle det annars bli? Den nya ägaren måste kunna lita på att hen är ägare, utan att behöva bedriva juridisk tvist mot den förre ägaren.
   
  • Laddar…
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.