Byggahus.se

Inreda del av vinden i ett 1-plans hus

 1. J
  Medlem · 4 inlägg

  JanF

  Medlem
  Vi har nu 2 st barn så ett av rummen som vi använt som kontor/datarum skall bli ett barn rum. Vi skulle behöva ett utrymme för detta ändamål.
  Ett förslag som dök upp var att använda del av vinden för detta.
  Trappan skulle kunna vara en s k halvtrappa för att spara utrymme..
  Det skulle kunna vara som ett loft el likn.
  Är det någon som gjort något liknande?
   
 2. fubar
  Tillbyggare · Nerike · 974 inlägg

  fubar

  Tillbyggare

  Re: Inreda del av vinden i ett 1-plans hus

  Vi var inne på samma idé för några år sedan, men vi la ner det. Vi har ett Borohus från -87 och det måste vara helt tätt, så man hade varit tvungen att skarva nån sorts plast i väggen och sedan klä in vindsrummet med den samma. Huset har även ganska flakt tak (28 grader), så på det hela taget skulle det bli ganska dyra kvadratmetrar utan tillräcklig takhöjd. Så i vårt falll var det ingen bra idé.
  Men annars tycker jag idén är jättebra, men kolla upp förrutsättningarna först.
   
 3. bbits
  Medlem · Stockholm · 85 inlägg

  bbits

  Medlem

  Re: Inreda del av vinden i ett 1-plans hus

  Bor i ett 1-planshus från 1960 (Mockfjärd) där förre ägeren gjorde just vad du funderar på - inredde ett kontor på vinden.

  Vi har 36 graders taklutning och 8,5 meters bredd så det blev ett fullt möblerbart rum på ca 15 kvm... Platsbyggde hyllor från golvet och upp till "stå-höjd" på ena sidan. Sväljer alla de papper/böcker/pärmar/lp-skivor/kassettband som du egentligen borde rensat ut men av sentimentala skäl vill behålla... :cool:

  Vad som dock behövde göras var att byta/bära av takstolarna då de ursprungliga "smalnade av" husbredden alldelesför mycket. Tror inte det är ett svårt/omfattande arbete, men i alla fall...

  En sak dock, vi har svårt att få upp värmen i rummet på vintern. Vi har ett en-rörs vattenburet system och det är någotsom inte riktigt räcker till. Löses lätt med ett separat olje-element men det kan vara bra att tänka på uppvärmningen.

  Totalt sett - ett bra rum för våra behov. Lycka till.

  /Martin
   
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.