Input Tvättstuga

259 läst  4 svar

Nästa tråd i Tvättstuga
 1. D
  Medlem Nivå 1
  Vi är på gång att uppdatera våran tvättstuga i samband med byte av golbrunn och matta. Det blir ny inredning ifrån IKEA och jag håller på att skissa lite på hur vi ska utforma den utifrån givna saker som placering av golvbrunn, rör samt element osv. Senaste varianten är att ha torktumlare och tvättmaskin ihop längst in i tvättstugan som på bilden nedan.

  Nu till min fråga: Har någon nåt trevligt förslag på hur man kan få till det bra med dels fäste av bänkskiva i hörnet samt också om någon har nåt tips på hur man kan få en lite mer "platsbyggd" känsla. Blir lätt lite tråkigt med vägg och bänkskiva i hörnet. Tänker att man kanske kan få till nåt kul med täcksidor eller liknande.
   
 2. A
  Medlem Nivå 2
  Funderar också på bänkskiva över tvättmaskin och torktumlare som står brevid varandra. Tänker att man bör ha ett mellanrum mellan maskiner och skiva pga vibrationer av maskinerna? Och därför får ha skivan på djupa konsoller?
   
 3. arneri68
  Medlem Nivå 8
  Lådor under tvättmaskin och torktumlare gillas av många och det kan ge din platsbyggda känsla. Finns flera sådana byggen i forumet. Angående att bygga in tvätt/tork, bör ventilation finnas bakom och över maskinerna. Inte helt lyckat att bygga in maskinerna helt utan luftspalter.
   
 4. T
  Medlem · Nivå 7
  Jag misstänker att du inte har plats för att höja upp maskinerna eftersom du då förlorar bänkytan över?

  I så fall hade jag nog satt en regel alternativt vinkeljärn i hörnet för att stötta bänkskivan och haft maskinerna under. Vinkeljärn då kan du ha maskinerna ända in mot väggen. Med regel hade jag satt en tunn täckskiva mot väggen så att det byggs in lite.

  Men du får gärna förtydliga vad som är tråkigt med bänkskiva mot vägg?
   
 5. D
  Medlem Nivå 1
  Tack för bra input. Det blir nog vinkeljärn som du säger. Höja upp är som sagt inte ett alternativ (även om det är snyggt och praktiskt) då jag vill ha mer bänkyta att sortera tvätt på osv.

  Det kanske var dåligt ordval, det är inte tråkigt med bänkskiva mot vägg utan rentav praktiskt när man ska hålla rent osv. Det var mest att jag tänkte kolla om någon hade nån rolig ide innan jag går vidare med planeringen.
   

Logga in för att se högupplösta bilder och få möjlighet att ställa frågor. :love: